Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Aglianico

Lær mere om Aglianico-druen

Aglianico blev indført i Syditalien for cirka 3000 år siden af fønikerne eller grækerne, og navnet er sikkert afledt af ordet hellenica – dvs. den græske (drue).

Vi ser flere og flere meget elegante og komplekse rødvine på denne glimrende drue, der sagtens kan måle sig med andre italienske topdruer som sangiovese og nebbiolo.

Nogle af de bedste vine kommer fra den vulkanske jord i appellationen Aglianico del Vulture i regionen Basilicata (svangen på støvlen), og det er vine med en stor fremtid. Man har ligefrem kaldt dem Syditaliens Barolo.

 

Fordi vin er Irmas store passion, har vi også altid masser af vin i vores tilbudsavis. Gå på opdagelse i ugens tilbud på vin.

Bliv klogere på andre druer

Blå druer

Barbera

Barbera er den mest plantede blå drue i det itanlienske Piemonte - Du kan læse meget mere om, hvor druen mest dyrkes og drikkes her!

Lær mere om Barberea-druen
Blå druer

Gamay

Gamay er fra det franske Beaujolais, og brugt på den rigtige måde, giver den en let, saftig og forfriskende her-og-nu-vine.

Læs meget mere om druen her
Blå druer

Monastrell

Monastrell hedder i Frankrig Mourvédre, og er Spaniens næstvigtigste druesort. Ofte er er vine på Monastrell blandet med Syrah.

Læs mere om druen her
Blå druer

Nebbia

Nebbiolo lægger most til store og holdbare vine. Nebbia betyder tåge på italiensk, fordi tågen ofte hænger lavt over markerne.

Læs mere om druen her