Mourvèdre er en rødvinsdrue, der sandsynligvis er af spansk oprindelse og i dag Spaniens næstvigtigste druesort.
Her kaldes den Monastrell. I Sydfrankrig bruges den til at give krop, farve, alkohol og garvesyre til vine på druerne Grenache og Cinsault.
I vinene fra Bandol i Provence skal der være mindst 50% Mourvèdre. I Châteauneuf-du-Pape er den en af de tretten druer, der er tilladt i vinen – her bruger man som regel 5-10%.
I Australien og Californien hedder druen Mataro, men det er nu sjældent, man møder den alene i en flaske.
Fordi vin er Irmas store passion, har vi også altid masser af vin i vores tilbudsavis. Gå på opdagelse i ugens tilbud på vin.
Druetypen har stor indflydelse på den enkelte vins bouquet, og derfor er det interessant at lære den enkelte druetype lidt bedre at kende.
Før du kan plukke de gode vine ned fra hylderne i din lokale Irma, har folk i vinmarken plukket druer til produktionen af vinene.
Fra de klassiske vinlande til den nye verden. Lær mere om hvor vinen kommer fra og hvad der giver de særlige karakteristika.
Lær vores vinleverandører bedre at kende og dyk ned i deres historie