Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Monastrell

Lær mere om Monastrell-druen

Monastrell, der i Frankrig hedder Mourvèdre, er sandsynligvis af spansk oprindelse.

Den er Spaniens næstvigtigste druesort efter Garnacha og vokser på over 100.000 hektar vinmarker.

Den har været lidt glemt og forsømt i mange år, men nogle vinmagere i distrikterne Bullas, Jumilla og Yecla i det sydøstlige Spanien har vist, at der kan laves fremragende vine på den, og det har åbnet manges øjne for dens kvaliteter.

Vi vil uden tvivl komme til at se mange glimrende vine på Monastrell, nogle af dem dog måske blandet med Syrah.

 

Fordi vin er Irmas store passion, har vi også altid masser af vin i vores tilbudsavis. Gå på opdagelse i ugens tilbud på vin.

Bliv klogere på andre druer

Grønne druer

Albariño

Denne drue er for mange danskere ganske ukendt, men det er en stor fejl, for der bliver lavet fantastiske hvidvine på netop denne drue.

Læs mere om druen
Grønne druer

Viognier

Viognier hvidvine laves mange steder end i Rhône-dalen. Vinen kan være meget elegant, gylden, med en fint parfumeret duft, god krop og en dejlig smag.

Læs mere om druen
Blå druer

Gamay

Gamay er fra det franske Beaujolais, og brugt på den rigtige måde, giver den en let, saftig og forfriskende her-og-nu-vine.

Læs meget mere om druen her
Blå druer

Pinot Noir

Pinot Noir fylder næse og mund med en påfuglehale af aromaer – kirsebær, blomme, fugtig jord, svampe, chokolade og cedertræ.

Læs mere om druen her