Monastrell, der i Frankrig hedder Mourvèdre, er sandsynligvis af spansk oprindelse.
Den er Spaniens næstvigtigste druesort efter Garnacha og vokser på over 100.000 hektar vinmarker.
Den har været lidt glemt og forsømt i mange år, men nogle vinmagere i distrikterne Bullas, Jumilla og Yecla i det sydøstlige Spanien har vist, at der kan laves fremragende vine på den, og det har åbnet manges øjne for dens kvaliteter.
Vi vil uden tvivl komme til at se mange glimrende vine på Monastrell, nogle af dem dog måske blandet med Syrah.
Fordi vin er Irmas store passion, har vi også altid masser af vin i vores tilbudsavis. Gå på opdagelse i ugens tilbud på vin.
Denne drue er for mange danskere ganske ukendt, men det er en stor fejl, for der bliver lavet fantastiske hvidvine på netop denne drue.
Viognier hvidvine laves mange steder end i Rhône-dalen. Vinen kan være meget elegant, gylden, med en fint parfumeret duft, god krop og en dejlig smag.
Gamay er fra det franske Beaujolais, og brugt på den rigtige måde, giver den en let, saftig og forfriskende her-og-nu-vine.
Pinot Noir fylder næse og mund med en påfuglehale af aromaer – kirsebær, blomme, fugtig jord, svampe, chokolade og cedertræ.