Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Chenin Blanc

Lær mere om Chenin Blanc-druen

Chenin Blanc er en alsidig drue. Den høster hæder i nogle af Loire-dalens fornemste søde vine, den får følgeskab af bobler i mousserende vinde, og i Sydafrika bruges den endog til hedvin og brandy.

Allerede i 800-tallet blev druen dyrket hos munkene i klostret Glanfeuil ved Anjou, og herfra bredte den sig langs Loire-floden og kom blandt andet til Mont-Chenin, der gav druen navn.

I 1655 udvandrede den til Sydafrika, og i dag er der mere end tre gange så meget Chenin Blanc i Sydafrika som i Frankrig. I Sydafrika hedder den Steen.

 

Fordi vin er Irmas store passion, har vi også altid masser af vin i vores tilbudsavis. Gå på opdagelse i ugens tilbud på vin.

Læs mere om vin

Druer

Blå druer

Druetypen har stor indflydelse på den enkelte vins bouquet, og derfor er det interessant at lære den enkelte druetype lidt bedre at kende.

DEN BLÅ DRUETYPE
Druer

Grønne druer

Før du kan plukke de gode vine ned fra hylderne i din lokale Irma, har folk i vinmarken plukket druer til produktionen af vinene.

DEN GRØNNE DRUETYPE
Vin

Vindistrikter

Fra de klassiske vinlande til den nye verden. Lær mere om hvor vinen kommer fra og hvad der giver de særlige karakteristika.

LÆS MERE OM DEM HER
Vin

Lær vores vinleverandører at kende

Lær vores vinleverandører bedre at kende og dyk ned i deres historie

Få historien