Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Tempranillo

Lær mere om Tempranillo-druen

Tempranillo, druen fra de nordspanske distrikter – Penedès, Rioja, Ribera del Duero, Toro etc. – har fået sit navn efter det spanske ord for tidlig: teprana. Den modner nemlig cirka to uger før den anden vigtige drue, Garnacha.

En vin på Tempranillo er ofte meget raffineret med en smag af modne kirsebær; men efter et par år på egetræsfad får den en ekstra sødme og duft og smag af vanilje.

I Rioja kaldes den ofte Tinto Fino (den fine røde) og i Penedès Ull de Llebre (hareøje). Portugiserne kalder den Tinta Roriz og bruger den til portvin.

 

Fordi vin er Irmas store passion, har vi også altid masser af vin i vores tilbudsavis. Gå på opdagelse i ugens tilbud på vin.

Læs mere om vin

Druer

Blå druer

Druetypen har stor indflydelse på den enkelte vins bouquet, og derfor er det interessant at lære den enkelte druetype lidt bedre at kende.

DEN BLÅ DRUETYPE
Druer

Grønne druer

Før du kan plukke de gode vine ned fra hylderne i din lokale Irma, har folk i vinmarken plukket druer til produktionen af vinene.

DEN GRØNNE DRUETYPE
Vin

Vindistrikter

Fra de klassiske vinlande til den nye verden. Lær mere om hvor vinen kommer fra og hvad der giver de særlige karakteristika.

LÆS MERE OM DEM HER
Vin

Lær vores vinleverandører at kende

Lær vores vinleverandører bedre at kende og dyk ned i deres historie

Få historien