Tempranillo, druen fra de nordspanske distrikter – Penedès, Rioja, Ribera del Duero, Toro etc. – har fået sit navn efter det spanske ord for tidlig: teprana. Den modner nemlig cirka to uger før den anden vigtige drue, Garnacha.
En vin på Tempranillo er ofte meget raffineret med en smag af modne kirsebær; men efter et par år på egetræsfad får den en ekstra sødme og duft og smag af vanilje.
I Rioja kaldes den ofte Tinto Fino (den fine røde) og i Penedès Ull de Llebre (hareøje). Portugiserne kalder den Tinta Roriz og bruger den til portvin.
Fordi vin er Irmas store passion, har vi også altid masser af vin i vores tilbudsavis. Gå på opdagelse i ugens tilbud på vin.
Druetypen har stor indflydelse på den enkelte vins bouquet, og derfor er det interessant at lære den enkelte druetype lidt bedre at kende.
Før du kan plukke de gode vine ned fra hylderne i din lokale Irma, har folk i vinmarken plukket druer til produktionen af vinene.
Fra de klassiske vinlande til den nye verden. Lær mere om hvor vinen kommer fra og hvad der giver de særlige karakteristika.
Lær vores vinleverandører bedre at kende og dyk ned i deres historie