Petit Verdot er en mørk drue med tykt skind, der spiller en rolle i Bordeauxs store rødvine. Rollen er dog kun lille.
De druer, der indtager scenen er Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc. Men Petit Verdots stemme i koret er vigtig.
Den bidrager nemlig med farve, en intens garvesyre og en nærmest sur og skarp smag med en krydret, lidt støvet eftersmag.
Samtidig bibringer den vinen krop og finesse og smag af bær og måske bananer – samt i den modne vin en elegant bouquet med toner af jord, læder, røg og spidset træblyant.
Fordi vin er Irmas store passion, har vi også altid masser af vin i vores tilbudsavis. Gå på opdagelse i ugens tilbud på vin.
Pinot Meunier fører en mere anonym tilværelse. Sammen med Chardonnay og Pinot Noir bruges den til champagne. Hvad bruges druen ellers til?
Tempranillo er en drue fra de nordspanske distrikter, og efter et par år på egnetræsfad får druen ekstra sødne og duft og smag af vanilje.
Sylvaner-druen er dog ikke spor blodig. Vinen er en fordringsløs og ukompliceret tørstslukker med en mild krydret smag.
Pinot Blanc er en af de syv store druer i Alsace. Her giver den en meget let og tiltalende hvidvin uden stor kompleksitet.