Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Irma x Vibskov

Mini-kollektion med kinasko og stofnet af deadstock

Henrik Vibskov skaber limited edition kinasko og stofnet af deadstock til Irma

Fra slutningen af maj 2022 kan du finde en limited edition-kollektion af sko og stofnet med prints fra den internationale modescene, når du besøger Irma.

Vi har nemlig indgået et stærkt fashionabelt samarbejde med den danske designer og multikunstner Henrik Vibskov om en lille kollektion, der blandt andet er skabt af deadstocks fra designerens tidligere kollektioner.

 

Vibskov på fødderne

Henrik Vibskov er et af de helt store danske designnavne og har igennem flere årtier domineret både den danske og internationale modescene. Han har nu designet en lille kollektion i samarbejde med Irma bestående af en nyfortolkning af Irmas ikoniske kinasko samt en række unikke stofnet skabt af deadstocks fra Vibskovs tidligere designs.

Kinaskoen har i mange år været Irmas ikoniske skoklassiker, en enkel og tidløs sko, der er kendt i de fleste hjem. Nu bliver skoen gjort til et kunstværk til fødderne, når Henrik Vibskov klæder den i nyt liv og masser af farver.

”I mine tidligere værker har naturen og madvarer spillet en stor rolle, og derfor synes jeg, at det kunne være interessant at lave et farverigt svampemønster til den historiske kinasko. Det var vigtigt for mig, at skoen samtidig blev gjort mere brugbar, så derfor er bunden også blev forsynet med en ekstra grøn belægning under sålen. På den måde har den nærmest fået et nyt og ekstra liv - og kan nu også bruges
udendørs”, fortæller Henrik Vibskov om det nye design af kinaskoen. 

Kinaskoen fås i størrelserne 36 til 45, er i 100 % økologisk bomuld og ikke mindst Fairtradecertificeret. 

Stofnet af deadstock

Kollektionen byder desuden på over 40 forskellige slags stofnet skabt af deadstocks af smukke stofprints fra designerens tidligere kollektioner. ”På den måde bliver intet overskydende smidt ud, men genbrugt, upcyclet og får hermed et nyt liv som stofposer” fortæller Henrik Vibskov.

For Irma er samarbejdet med Henrik Vibskov en fortsættelse af mere end 50 års arbejde med kunst i form af bl.a. dåser, indkøbsposer og husgavle. 

”Kunst hører ikke kun til på museer og som haute couture på catwalken. Hengemt i glasmontrer og for de få. Den skal ind i hverdagen og ned på fødderne. Derfor har vi også glædet os umådeligt meget til at præsentere dette samarbejde med Henrik Vibskov – en helt særlig og meget beundringsværdig kunstner – som har kastet sin kærlighed og kreativitet udover et udvalg af vores elskede hverdagsobjekter”, fortæller Lise Hørdam, Marketingchef i Irma.

Partnerskabet mellem Henrik Vibskov og Irma er kommet i stand i samarbejdet udviklet i samarbejde med reklamebureauet Republica og IN SITU, der er specialiseret i kuratering og formidling af samtidskunstprojekter. Stofnet og sko koster begge 149 kr.

Vibskov x Irma Krydderiet

Læs mere om samarbejdet mellem Irma og Henrik Vibskov i det nye nummer af Krydderiet

Læs mere

Læs også

Irmas egne varemærker

Gør Irmas Hverdag til din

Irmas Hverdag er en serie af dagligvarer til faste lave priser. Hovedparten er økologiske.

Læs mere
Irmas egne varemærker

Irmas To Go

Nemt at nyde. Svært at vælge.

Læs mere
Irmas egne varemærker

Irma-varer, vi er ekstra stolte af

Få information om de bedste varer fra Irma

Læs mere her
Nyt på hylderne

Nye varer på hylderne i Irma

Find ud af her hvilke nyheder der lander på hylderne i din lokale Irma

Se alle nyhederne