Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Klima Crowdfunding

Irma hjælper leverandørerne til at blive grønnere

Bæredygtig mad er fremtiden

Ansvaret for en bæredygtig fremtid i fødevareindustrien ligger både hos forbrugerne, producenterne og supermarkederne. Derfor er Irma partner i et nyt projekt, der ved hjælp af crowdfunding skal sparke klimavenlige omstillinger i gang hos udvalgte leverandører. 

Disse leverandører kan du give din grønne støtte

I samarbejde med den grønne tænketank Concito, har vi inviteret en række af vores leverandører ind til en workshop, så vi sammen kunne blive klogere på klimaudfordringer og grønnere varer. Det har ført til en masse insipiration og kreativ brainstorm, som har udmundet sig i en række helt konkrete idéer hver af disse syv nedenstående leverandører, nu er klar til at kaste liv og sjæl ind i - men de mangler jeres støtte for at komme videre! Nedenfor kan du læse om de syv leverandører og deres idé til et nyt og bæredygtigt initiativ. Hvem støtter du?

Jalm&B

Klimavenligt produkt: En IPA Beer Bun bagt på bl.a. overskudsproduktet IPA-maskmel fra Agrain og overskydende flydende ølgær fra
Whitelabs. Produktet afspejler partnerskaber og bæredygtige, cirkulære processer. Jalm&B har en ambition om sammen med partnere
og andre fødevareproducenter at skabe en madskole, hvor forbrugere og virksomheder kan lære at genbruge madspild og rester.

Wish by SEiMEi

Klimavenlig produktion: At etablere solceller på taget af fabrikken i Nakskov, så de friske Wish-drikkevarer bliver endnu mere klimavenlige. Hver gang virksomheden investerer
i maskineri eller eksperimenterer med nye varianter af drikkevarer, tænker de i klimavenlige baner.

 

Agrain

Klimavenlig produktion: At bygge en sensor ind i deres tørremaskine, som kan bruges til at fintune tørring af masken. Herved kan brug af strøm og gas minimeres, samtidig med at produktets tekstur optimeres. Agrains overordnede klimamål er at blive klimaneutrale og at anvende 95 % af deres råmaterialer.

 

Planteslagterne & Foodture

Klimavenligt produkt: Den første danskproducerede skærbare plantebaserede pålægspølse uden brug af E-numre. Mens Foodtures spidskompentencer ligger i fermentering og produktion af Tæmpeh, har Planteslagterne fokus på at skabe sammensatte produkter, som er lette at gå til for slutbrugeren – et unikt kompetencemix.

 

Bybi

Klimavenligt produkt: Håndlavet dansk gin med propolis, lavet på danske råvarer fra den vilde natur, der ikke belaster naturen med unødig opdyrkning. Produktet er skabt med omtanke for klimaet og uden hensigt om masseproduktion eller stor profit. Alt overskud geninvesteres i grønne tiltag til glæde for både mennesker og insekter.

 

Hanegal

Klimavenlig produktion: Vil bygge et plantelaboratorie til at udvikle nye klimavenlige pålægstyper.

 

 

 

Giv din støtte her

Følg linket og giv din støtte her:

Giv din støtte her