Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Vegetar og plantebaseret

Irma er dit plantebaserede supermarked og hjælper dig til en grønnere hverdag

Grønt på gaflen

Irma har altid været med helt i front, når normalen skulle udfordres. Vi var blandt de første, om introducerede danskerne til økologiske varer på supermarkedshylderne, og allerede tilbage i 90’erne udfasede Irma buræg og siden skrabeæg. Derfor giver det også rigtig god mening, at Irma nu også er en del af den næste, store madbevægelse: Det plantebaserede.

Vegetar, veganer, flexitar eller bare grøntelsker?

Allerede nu finder du et overordentlig stort udvalg af vegetariske, veganske og plantebaserede produkter på Irmas hylder. Her er alt fra plantebaserede alternativer til pålæg, hakket kød og ost til plantemælk i flere forskellige udgaver og et væld af plantebaserede proteiner. Til gengæld er der ingen regler for, om du skal være vegetar, veganer, flexitar eller andet for at nyde Irmas plantebaserede varer – så længe du er på jagt efter grøn velsmag og madglæde, har vi noget på hylderne til dig.

Find din lokale Irma her

Plantebaseret for dig selv, dyrevelfærden eller klimaet

Der er mange gode grunde til at skære ned på kødet, og du har sikkert dine egne motiver til det. Nogle oplever øget velvære, når de skruer ned for kødet og op for det grønne. Der er også flere og flere, som vælger kødet fra på grund af hensyn til dyrevelfærd. Endelig er der i de senere år sat ekstra fokus på hvor stor en forskel vi kan gøre for klimaet ved at handle og spise anderledes og grønnere. Hos Irma finder du en lang række varer, som giver dig mulighed for at vælge det plantebaserede til – uanset hvad din bevæggrund måtte være.

Læs om Irmas arbejde med dyrevelfærd

Planteproteiner og sojafri produkter

Plantebaserede proteiner er en vigtig del af vegansk og vegetarisk kost, og her er masser af velsmagende muligheder på Irmas hylder. Vil du gerne prioritere sojafri, plantebaserede produkter, er de nordiske proteiner som ærter, linser og bønner oplagte at spise flere af. Der kommer heldigvis flere og flere spændende produkter på markedet med netop ærter og bønner – blandt andet Tempæh af bønner og produkterne fra Planteslagterne er værd at fremhæve.

Find inspiration til at vælge det plantebaserede i Irma

Mangler du inspiration eller hjælp til at tage de første skridt i det plantebaserede univers, kan du roligt gå i Irma. Vi er klar med gode råd og inspiration uanset om du er nybegynder eller garvet vegetar – og i Krydderiet finder du også masser af plantebaserede opskrifter og inspiration til det grønne køkken. Vi lover, at det plantebaserede både er lækkert, nemt og sundt – det er bare at komme i gang!

Læs Krydderiet

Plantebaserede og vegetariske produkter til hele familien

Hos Irma mener vi, at det plantebaserede skal være en naturlig del af hverdagen. Det skal være ligeså nemt og lækkert at vælge plantemælk i stedet for komælk, plantefars i stedet for hakkekød og plantepålæg i stedet for kødpølse. Derfor finder du også et bredt udvalg af plantebaserede hverdagsvarer i Irma, som gør det nemt og overskueligt at skifte kødet ud – hvad end det gælder havremælk i kaffen eller plantesmør til morgenbrødet, plantebaseret pålæg til ungernes madpakker eller aftensmad, som hele familien kan lide. De fleste livretter kan nemlig sagtens laves i en vegetarisk eller vegansk version uden at gå på kompromis med smagen – tænk bare på plantebaseret lasagne, veganske burgere eller nuggets af tofu og tempeh. Derudover finder du en lang række hurtige, plantebaserede måltider i Irma til når det skal gå ekstra stærkt – alt fra veganske pizza’er på frost til færdigblandede salater, der er lige til at spise.

Gå på opdagelse i Irmas plantebaserede sortiment herunder. 

Thise

Havredrik fra Thise Mejeri

Nyhed - Thise Mejeris første plantebaserede produkt, baseret på havre fra Thise Mejeris egne andelshavere

Læs mere
Leverandører

Planteslagterne

Planteslagterne producerer plantebaserede alternativer til kød af rene råvarer.

Læs mere