Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Mærkninger

I Irma har vi en lang række forskellige mærkninger, som sikre høj kvalitet på vores varer

Mærkninger

Vi har en lang række varer, der tager hensyn til dig, de mennesker, der producerer varerne, og miljøet. Se efter mærkerne og vær med til at gøre en forskel.

Det danske røde Ø-mærke

Det er din garanti for, at reglerne for økologisk produktion er blevet overholdt. Mærket fortæller, at det er de danske myndigheder, der har ført kontrol med den gård eller den virksomhed, der sidst har forarbejdet, pakket eller mærket det økologiske produkt.

Læs mere på www.okologi.dk

Fairtrade

Fairtrade er en international mærkningsordning. Målet er gennem handel at forbedre arbejds- og levevilkårene for nogle af verdens fattigste bønder og arbejdere i Afrika, Asien, Syd- og Mellemamerika. Miljøet skånes desuden i produktionen.

Læs mere om mærkningsordningen på fairtrade-maerket.dk

Svanemærket

Svanemærket er et nordisk miljømærke. Mærket gør det nemt og hurtigt at finde miljøvenlige produkter. Når et produkt er mærket med Svanen, er det en garanti for: Produktet der er miljøbelastende inden for sin kategori, tagee hensyn til sundhed og god kvalitet. Alle produkterne i Irmas Tusindfryd-serie til vask, husholdning, rengøring og personlig pleje er Svanemærket.

Læs mere om mærkningsordningen på www.ecolabel.dk

EU's økologilogo

Når en fødevare er mærket med , viser det, at varen er økologisk og er produceret samt kontrolleret efter retningslinjerne i EU's økologiforordning. EU-logoet kan også findes på importerede økologiske produkter.

Læs mere på www.okologi.dk

Dyrenes Beskyttelse

Mærket Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse finder du på udvalgte fødevarer. Mærket anpriser udvalgte produkter fra svin, fjerkræ, får og lam samt kvæg. Det garanterer, at der er tale om produkter produceret med høj dyrevelfærd.

Udgangspunktet for kravene til de producenter, som er godkendt til at producere under mærket Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse, er de såkaldte ’Fem friheder’, som gælder for dyrenes velfærd i selve produktionen, under transport, og når dyrene er på slagteriet. 

Læs mere på www.dyrenesbeskyttelse.dk

Nøglehullet

Nøglehullet er et officielt nordisk ernæringsmærke, som sikrer, at den vare du står med i hånden overholder fornuftige ernæringskriterier for indholdet af fedt, sukker, salt og fibre. Når du finder en vare med Nøglehullet, kan du altså være sikker på, at varen er blandt de bedste ernærningsmæssige valg i den pågældende varegruppe. 

Læs mere på www.noglehullet.dk

Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark arbejder for, at gøre hverdagen bedre for alle, som har astma, høfeber, eksem og allergier inde på livet. Foreningen arbejder med forebyggelse, rådgivning og de følger aktivt med i forskning og debat for at sætte politisk fokus på området.  

Læs mere på www.astma-allergi.dk

Fuldkornspartnerskabet

Irma og Coop Danmark A/S er med i Fuldkornspartnerskabet, som er et unikt samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, sundhedsorganisationer og erhvervslivet. I Fuldkornspartnerskabet går vi sammen om at mærke fuldkornsvarer med det orange fuldkornslogo, så det bliver nemt for forbrugeren at vælge fuldkorn.

Læs mere om fuldkorn og partnerskabet på www.fuldkorn.dk

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance er en uafhængig organisation og en mærkningsordning, hvor hovedfokus er bevarelse af den biologiske mangfoldighed, og samtidig skabe holdbare levevilkår for land- og skovbrugere samt deres familier. 

Dyrevelfærdshjertet

Mærkningsordningen er baseret på de eksisterende ordninger, friland og økologi, men omfatter derudover to ekstra niveauer i form af "det gode staldliv" og "det ekstra gode liv". Ordningen indebærer fire mærker, med 1 til 4 hjerter, som hver beskriver den højere grad af dyrevelfærd. 4 hjerter gives ved det det ekstra gode liv, hvor der her er gjort en ekstraordinær indsats og som ligger over økologireglernes dyrevelfærdskrav. Læs mere om dyrevelfærdshjertet her.