Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Irma ♡ madiværksættere

#TænkSmåt

Tip os om nye varer til Irmas hylder

Der er nogle varer, man kan få alle steder. Og så er der dem, man kun kan få i Irma. Vi er altid på jagt efter nye, spændende varer - især dem fra små producenter. Små producenter fulde af mod og hjerteblod. Som tænker nyt. Som tænker på smagen. Og som tænker på klimaet. Tip os om nye varer fra små producenter på tip@irma.dk.

Send en mail til tip@irma.dk

Husk at inkludere navnet på både produktet og producenten, og vedhæft desuden et billede af varen.

Vi gennemgår løbende alle forslag til nye produkter ud fra flere forskellige kriterier som fx smag og sortiment samt det mere formelle som lovgivning og Coops interne regler på fødevareområdet.

Små producenter - store smagsoplevelser

Danmark er fyldt med små modige producenter med store drømme. Små producenter som ikke er bange for at vise vejen for de store. Som tænker nyt. Som tænker på klimaet. Og som tænker på smagen.

Dem skal der altid være plads til på vores hylder. For uden dem ville Irma ikke være Irma. 

Lær nogle af madiværksætterne bedre at kende her. 

Banana

Idéen bag Banana er simpel - tag de grimme, modne bananer som ellers vil blive smidt ud, og lav dem om til noget lækkert! Banana laver bla. bananbrød og vegansk bananis fra overskudsbananer med fokus på kvalitet, smag og bekæmpelsen af madspild.

Bananbrødet er udviklet i samarbejde med Irma, som donerer kilovis af overskudsbananer der leveres med pedalkraft til Bananas bageri. Når skrællen bliver brun, indeholder bananerne nemlig allermest smag og naturlig sødme, lyder det fra Banana, som forvandler dem til sødt og saftigt brød.

Et lille tip:

Læg bananbrødet til optøning i køleskabet fredag morgen - så skal du bare spise det inden weekenden er ovre! Smid det evt. på brødristeren og servér med is og sæsonens frugter.

La Treccia

La Treccia består af Luca og Oscar som laver friske italienske oste. Fra mejeriet i Rødovre sammenfletter de gode danske kvalitetsråvarer med italienske traditioner.

De to fætre voksede op i Calabrien i den sydligste del af det italienske fastland. Et af deres fælles barndomsminder handler om at stoppe med landevejens tankstationer for at købe små frisklavede mozzarellaoste, som smeltede på tungen. Det traditionelle håndværk er i dag i højsædet hos de to fætre, der laver så meget som muligt i hånden.

Et lille tip:

Lad ostene stå lidt på bordet inden servering, så udfolder smagen sig bedre.

Grands Vin

På gården i Bjerne på Fyn ligger familievirksomheden Grands Vin. Her trækker Sofie Grand både på sin legesyge side og en stolt familietradition for at producere frugtvin; en tradition der går tilbage til 1966, hvor Sofies bedsteforældre gav sig til at lave frugtvin på danske solbær.

Når du hælder Dansk Rosé i glasset, er det smagen af solskin og dansk sommer, der møder dine smagsløg - eller som Grands Vin selv kækt formulerer det; “frisk Fyn i din mund”.

Et lille tip:

Nyd vinen afkølet og gerne som aperitif til pizza eller lette pastaretter.

Engdigegaard

Karsten fra Engdigegaard har genopfundet smagen af gamle dage. På markerne ved Guldborg på Falster har han genopdyrket sorthavre - en gammel kornsort som han bruger til at lave fortryllende økologiske havregryn af nøje udvalgte kerner.

Navnet kommer af den sorte skal der omslutter kornene. Når havren er valset er den dog lys som almindelige havregryn, imens grynenes naturlige tekstur og den intense smag af urkorn og noter af nødder er bevaret. Samtidig indeholder de grovvalsede, men bløde havregryn flere af de gode ting: mere protein, flere gode fedtsyrer og flere fibre.

Et lille tip:

Bland grynene med mælk eller plantedrik plus en teske havtornmarmelade, og lad dem stå i køleskabet natten over - så har du nem og lækker morgenmad.

The Syrup Co.

Stadig flere danske bartendere og iværksættere udvikler opskrifter på drinks uden alkohol eller med meget lav alkoholprocent. En af dem er The Syrup Company, som er grundlagt af Patrick Drobny.

Han har brugt flere år på at udvikle Anaperitivo, en alkoholfri og økologisk aperitif, der bygger bro mellem norditalienske smagstraditioner og nordiske urter og blomster. Målet har været at skabe den perfekte alkoholfri aperitif, som kombinerer sødme med en kompleks bitterhed fra blandt andet enebær, malurt og røllike. 

Et lille tip:

Servér Anaperitivo som en spritz med danskvand eller tonic, og en skive grapefrugt. Du kan også bruge den i cocktails og sammen med gin eller prosecco.

Quench & Tickle

Bag Quench & Tickle står to af Københavns mest erfarne bartendere med en drøm om at forene kvalitet, kompleksitet og convenience, så folk kan nyde fantastiske cocktails hvor som helst, når som helst.

Sammen har de skabt Quench & Tickle, ud fra ønsket om at folk skal “drikke bedre” - altså nyde drikke af god kvalitet og med kompleksitet i smagen - også når man er på farten og mødes spontant. Quench & Tickle er kort sagt kvalitetscocktails på dåse. De fås i to varianter med alkohol - “Camping Safari” og “Rooftop Hiking” samt i en alkoholfri udgave, “Bench Rafting”.

Et lille tip:

Kan med fordel nydes under åben himmel, over is i et afkølet glas - og lidt godt selskab, selvfølgelig.

Bybi

Hos Bybi møder honningproduktion det københavnske byrum. Med fokus på at skabe nye fællesskaber samler Bybi virksomheder, sociale projekter og institutioner, hvor mennesker, honning, bier, blomster og bestøvning er omdrejningspunktet.

De lokale beboere i inddrages i produktionen af honning, der produceres i små partier så den unikke smag fra hver enkelt bydel og årstid bevares. Honningen indeholder hverken pesticider eller forurening fra luften - kun ren honning fra en af verdens smukkeste byer!

Et lille tip:

Brug Bybi honning i stedet for sukker i dit bagværk, eller smør den på et på et stykke ristet brød med smør. Eller brug honningen som sødemiddel, når du smager dine gryderetter til - så får du de varme, krydrede smagsnoter med. 

Saluminati

Saluminati ønsker at gå forrest når det handler om at få flere danskproducerede varer på hylderne. Deres innovative tapaspølser fremstilles på Sydsjælland, ved hjælp af Syd- og Nordeuropæiske konserveringsteknikker i samspil med det danske klima.

Pølserne fermenteres, lufttørres i månedsvis og tilføres røg for at opnå de unikke smagsnoter, som kendetegner dem. Pølserne er mere faste i konsistensen end hvad der kendes fra resten af Europa og de små saltudtrækninger og den naturlige skimmel på ydersiden af skindet er tegn på at pølsen er modnet korrekt.

Et lille tip:

Servér som tapas eller steg tynde skiver og anret dem som sprød garniture.

irmapigen

Det gjorde vi i 2020

taenk smaat
Irma elsker madiværksættere

Foråret 2020: #TænkSmåt

I foråret 2020 opfordrede vi alle til at tænke småt og støtte de mindste, så de stadig har muligheden for at vokse sig store

Læs mere
taenk smaat
Irma elsker madiværksættere

Efteråret 2020: Bar22

I efteråret 2020 åbnede vi Bar22 - hjemme i din egen stue og forsynet med lækkerier fra små, danske drikkevareproducenter

Læs mere