Nu har vi egen køkkenhave i butikkerne
Irma er det første supermarked i Skandinavien, der sammen med tyske Infarm dyrker krydderurter og salater i butikken. Du finder de vertikale køkkenhaver i frugt- og grøntafdelingen i en lang række af vores butikker, og vi høster løbende alt det gode grønne direkte til at tage med hjem. Se hvor du finder Infarms krydderurter og salater nederst på siden her.
Fordi vi dyrker krydderurterne i butikken, kan vi begrænse håndtering og transport betydeligt. Derudover er vandforbruget reduceret med hele 95% i forhold til traditionelt dyrkede krydderurter. I vores krydderurteskabe får hver krydderdusk præcis den mængde vand, den skal bruge.
I et udvalg af Irmas butikker finder du også salater fra Infarm. De er dyrket på samme måde som krydderurterne i vores butikker, men blot i et gartneri ikke langt fra butikkerne. De bliver høstet og lander knasende friske i vores butikker efter en kort tur med en af Infarms el-biler.
Krydderurterne får energi fra det LED-lys i den vertikale urtehave, og vandet til krydderurterne cirkuleres rundt og bliver genanvendt. Det giver krydderurterne de optimale forhold og sikrer dig de friskeste, sprødeste urter. Derudover bruges der ingen kemiske pesticider.
Infarms egne folk transporterer sig rundt til Irma-butikkerne på cykel eller i el-bil, når de vertikale køkkenhaver skal passes.
Dild: De letteste, bløde blade med en kompleks smag. Perfekt i det nordiske køkken - brug dild til fisk, grøntsager og syltning.
Grøn mynte: En frisk og kølig sag. Brug den i mynte-te, desserter eller salater.
Koriander: Masser af smag og friske citrusnoter som gør koriander perfekt til mexicanske, thailandske og indiske retter.
Kruspersille: Kruspersille med kraftig aroma og smag. Kickstart fx din tabbouleh, servér med fisk eller giv dine nye kartofler en grøn ven.
Italiensk basilikum: Sprægfyldt med aroma og smag. De fløjlsagtige blade er både søde og skarpe på én gang. Lækre i salat og uundværlige i din pesto.
Purløg: En klassiker på frokostbordet, hvor den pifter selv den kedeligste rugbrødsmad op.
Rød basilikum: En smuk variant af den elskede krydderurt. Smager som vi kender den, men giver et flot farvespil i salatskålen.
Græsk basilikum: Mindre, men mere kraftfuld end sin storbladede fætter. Bladene giver en let prikkende fornemmelse og et strejf af sødme. Perfekt i en kande koldt vand.
Crystalsalat: Sød og sprød Crystalsalat, der bevarer sit crunchy bid, selv når den blandes med varme ingredienser. Bring sødme frem i sauterede retter eller brug den som et frisk, saftigt indslag på en osteplatte.
Salat-trio: Tre salatvarianter fra samme rod, som skaber en spændende blanding af farver, teksturer og former. Smagen er frisk og sød.
Klik her for at få Louise Knygbergs opskrift på en rødbede æggesalat med peberrodsdressing
Klik herKlik her for at få Anna Kjær Voss' opskrift på en salat med gule beder og kikærter
Klik her og få opskriften på mormos rustikke bålsalat af Nina Bendixen
Klik her og få opskriften på en salat med sødekartoffel og artiskokhjerter af Julia Prokopenko
Klik her