Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

NYHED: Skønne krydderier fra Mill & Mortar

Velkommen til Mill & Mortar’s verden af skønne krydderier

Mill og Mortar krydderier

Mill og Mortar krydderier vil gøre det sjovere og mere inspirerende for dig at lave mad, der smager af noget.

Mill & Mortar henter deres krydderier i mange egne af verden, hvor de kan finde noget lidt specielt, og de arbejder typisk med producenter og bønder, der gør sig ekstra umage.

Krydderierne er økologiske og tages hjem i små portioner, så det altid er friske varer.

irmapigen

Vores sortiment

Rosenpeber

Rosenpeber har både en behagelig blomsteragtig sødme og en let bitterhed, der gør, at smagen ikke helt forsvinder, når den anvendes med andre råvarer.

Bærrene anvendes hele eller let knuste i vinaigrette dressinger og grønsagsretter, til fisk og lyst kød, tørre oste eller desserter.

På julekonfekten giver baies roses både farve og en smag, der komplementerer mørk eller hvid chokolade.

 

Ras El Hanout

Ras El Hanout betyder ”krydderihandlerens hoved” og findes i ligeså mange versioner i Mellemøsten som karry findes i den fjerne orient.

Her med noter af muskat, kanel og varme krydderier med sødme fra rosenblade og lavendel-blomst.

Bruges på lam eller kylling, i couscous, taginer eller andre gry-deretter. En vidunderlig blanding.

 

Kandyan karry

Kandyan curry består af alt det bedste fra sri lankanske krydderihaver, hvor krydderierne dyrkes efter bæredygtige principper.

Vores karry indeholder koriander, fennikelfrø, sort peber, spidskommen, ingefær, kardemomme, nelliker, Ceylonkanel og karryblade.

Karry må gerne svitses kort i meget varm olie, inden de øvrige ingredienser tilsættes. Smag gerne dine karryretter til med salt og lidt sukker for at få nuancerne i krydderierne frem.

 

Muskatnød

Muskatnød er et kendt krydderi, der som oftest ses i stuvninger og i saucer, mest kendt er nok bechamelsaucen til lasagnen.

Muskatblommen er mindre kendt, men kan bruges som muskatnød i det salte køkken, hel i gryderetter, marinader og -lager og stødt i fars og pølser.

Smagen er lidt mindre kraftig end nøddens og har en lidt sødlig undertone, hvilket gør, at den også optræder i kager og desserter, især gør muskatblommen sig godt med chokolade og flødeskum. 

 

Tandoori

Østens mystik samles i det klassiske Tandorrikrydderi, som her har fået et twist i Mill & Mortars version.

Bland med yoghurt til en marinade til al slags kød og fisk og grill direkte.

Kan anvendes i et utal af retter med kød, fisk eller grøntsager, hvor Tandoori indgår. 

 

Garam Masala

Garam Masala er en kraftig og aromatisk blanding, der indgår i mange af de mest populære retter i det indiske køkken.

Kombineres gerne med andre krydderier for at give retten sit eget smagsudtryk.

 

 

Gringo Tex Mex

Gringo Tex Mex er perfekt til at skabe et velkrydret fyld til at pakke i dine tacos, tortillas, kål- eller salatwraps.

Kan anvendes til kød, fisk, grøntsager og bønner.

Kombiner med velkrydrede salsa’er, cremer, eller slaws og frisk grønt og krydderurter.

 

Rose Harsissa

Rosenharissa har sin oprindelse i det nordafrikanske køkken og er en chili rub med strejf af varme krydderier og roser.

Den anvendes som base i supper og gryderetter eller blandet med olivenolie som sauce til kød, fisk eller på stegte eller bagte grøntsager. 

 

 

Five Spice

Five Spice er et af de mest populære, klassiske krydderier i det kinesiske køkken.

Den er fantastisk til BBQ og stirfry retter af lyst kød, drysset over en kylling, rodfrugter, eller i en marinade med ingefær og soya.

 

 

Herbes Provence

Denne klassiske sydfranske blanding består af de klassiske franske urter sar, timian, rosmarin, merian, oregano og basilikum.

Blandingen er sødt krydret og er udbredt i middelhavskøkkenet til fjerkræ, supper og saucer.

Den anvendes direkte i maden eller som drys på pizza, brød eller salater.