Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Irmas medlemsudvalg

For et lokalt og grønnere byliv

Køkkenhaver foran butikken, events med biodiversitet i centrum og møder mellem kunder og iværksættere. Det er nogle af de tiltag Irmas medlemsudvalg senest har sat i værk med det formål for øje, at undersøge og eksperimentere med, hvordan en urban og grøn dagligvarekæde kan se ud.

Udvalgets helt særlige rolle er at være bindeled mellem Irmas kunder og Irmas ledelse: ”For os, som har været med i ca. 2 år, kan vi godt afsløre, at kommandovejen fra os til chefen ikke er særlig lang. Vi kan formidle idéer, ris og ros videre og forhåbentlig være med til at gøre Irma butikkerne endnu bedre at handle i”, fortæller Birgitte fra Irmas medlemsudvalg. 

Kom til julehygge med medlemsudvalget

Irmas Medlemsudvalg inviterer dig og dine til en hyggelig eftermiddag ved byhaven foran Irma Østerport Station. Der vil være livemusik og smagsprøver fra en række af Irmas leverandører - store som små.

Til arrangementet kan du blandt andet møde disse producenter, som leverer varer til Irmas hylder (klik på navnet for at læse mere om hver af dem): 

MOSH by Faiza - dadelkager og andre lækkerier med dadler 

Arensbak - et vinøst alkoholfrit alternativ til vin brygget på kombucha

Social Vanilla - vanilje med hjertet på rette sted

Bolcheværk - 100% sukkerfri bolcher sødet med stevia

Agrain - mel og snacks med upcyclet mask fra ølproduktion

Eventet afholdes af Irmas Medlemsudvalg i samarbejde med Irma.Arrangementet er åbent for alle. Det er gratis at deltage, og tilmelding er ikke nødvendig. 

Mød medlemsudvalget

I Irmas medlemsudvalg er vi lige nu seks ildsjæle: Jørgen, Christian, Maryanne, Bettina, Vibeke og Birgitte. Vi har vidt forskellige uddannelser, job og interesser, men vi er alle dedikerede Irmakunder og medlemmer af Coop, der er vokset op med Irmapigen. Nederst på siden kan du læse mere om os hver især.

I de 2 år medlemsudvalget har eksisteret, har vi sat bæredygtighed, biodiversitet og lokalt fællesskab på dagsordenen sammen med Irma.

Vi har blandt andet:

  • Afholdt Madspildsbrunch i Kødbyen.
  • Anlagt en byhave med plantekummer og bænke foran Irma på Ndr. Fasanvej på Frederiksberg, sammen med Irmas naboer.
  • Delt poser med vilde blomster ud til Irmakunder på Frederiksberg, så de kunne gøre Frederiksberg ”vild med vilje”.
  • Afholdt Halloween med udhuling af græskar og smagsprøver på græskarsuppe og græskarhumus.
  • Skabt rum for et møde mellem Irmas kunder og fire iværksættere, der fortalte om deres produkter og delte smagsprøver ud.

Vibeke Westh

Hej - mit navn er Vibeke Westh. Jeg brænder for det gode, sunde, bæredygtige måltid og at skabe fællesskaber, der giver energi og oplevelser os mennesker i mellem. Jeg er gift og mor til en voksen søn og optaget af hvilken verden vi giver videre til de næste mange generationer.

Jeg er uddannet sygeplejerske og har derfor sundhed med mig som en naturlig følgesvend i mit livsvirke og dagligdag. Her betyder gode fødevarer alt og er med til at skabe unikke smagsoplevelser og energi til at leve det gode liv til hverdag og fest. Som mor, hustru, datter, søster, ven, kollega og verdensborger er jeg optaget af, at vi kan få det sunde liv i alle livets faser. Jeg er opvokset i Nykøbing Sj. med en fantastisk Irma, og derfor betyder Irmas varer og kvalitet meget for mig. Jeg har nu i mange år boet i Købehavn og Frederiksberg og vi er ret heldige med de mange fantastiske Irma-butikker med de allerbedste råvarer og engagerede medarbejdere i butikkerne.

Jeg har valgt at være en del af Irmas medlemsudvalg for at bidrage til nye fællesskaber og præge udviklingen af Irma i en endnu mere bæredygtig vej. Vi skal også have gjort Irma til de unge forbrugers oplagte valg til dagligvarebutik, de er fremtiden og skal være med i Irmas udvikling.

Jeg er desuden valgt til at repræsentere Irma i Coops landsråd i en toårig periode. Coop er et vigtigt fundament for, at Irma kan fortsætte arbejdet med at skabe de bedste butikker med de bedste varer og hjælp til os kunder med at leve det gode sunde liv, hvor der også er plads til at nyde livets glæder. 

Jørgen Dahl Madsen

Naturen har min store interesse, især når det er muligt at skabe grønne byrum og vild natur i byen, hvor vi færdes til dagligt. Byen udgør den daglige natur for 85% af Danmarks befolkning. At kunne gøre noget aktivt for klima og biodiversitet sammen med andre er en af mine største ønsker. Hvis vi kan vi skabe grønne byrum ved Irma-butikkerne, kan vi samtidigt hjælpe vilde bier og sommerfugle med mere føde og flere levesteder.

Mine erfaringer bygger på en uddannelse som landinspektør fra Landbohøjskolen og en videreuddannelse som byplanlægger. Som engageret grøn entreprenør har jeg for 10 år siden startet et projekt med gadehaver, som handler om selv og sammen med andre at plante i tætbyen på små ledige arealer. Aktiviteterne tager udgangspunkt i Østerbro, hvor jeg bor sammen med Hanne. Vi har sammen skrevet et par bøger om klima, livsstil og grønne projekter i byen som forhåbentligt vil være til glæde for fremtiden og til glæde for vores til sammen fem børn og ti børnebørn.

Maryanne Kmit

Jeg er gift, har to voksne børn, og bor på Frederiksberg. Jeg arbejder i IT-branchen og hjælper grupper af mennesker til at opnå mere sammen end de kan hver for sig.

Jeg har været en del af Irmas medlemsudvalg i et år, har sikret at blomsterfrø blev pakket og uddelt til de tilmeldte Irma-medlemmer i foråret (over 400 af dem!), og at et grønt byrum ved Irma Ndr Fasanvej blev til virkelighed.
 
Jeg har været meget aktiv i udvalget, og jeg vil gerne blive ved med at gøre endnu flere nysgerrige på Irma, og alt det Irma kan og vil. Jeg brænder for at gøre Irma relevant for endnu flere madglade mennesker end Irma allerede er! .

Irma er både symbol på kvalitetsmad og det gode måltid med masser af økologi. Irma har et udvalg af varer, som vi kender og holder af, samt varer som inspirerer og udfordrer. Man kender godt f.eks. frilandsgris og Irma kaffe, mens produkterne fra InFarm og fra TænkSmåt-kampagnen har inspireret os. Mange Irma-kunder fik øjnene op for de små producenter, som havde det svært under corona, men som overlevede, bl.a. pga. Irmas og Irma-kundernes fremsynede støtte til dem. Nogle af dem, som jeg holder allermest af, er AGrain, København Kombucha og Vera Mexicana.

Vi har i udvalget skabt et grønt byrum ved Irma Ndr. Fasanvej og dermed mere liv lige udenfor butikken. Vi vil også gerne få unge og gamle, stamkunder og nye kunder samt forbipasserende til at mødes ved flere Irma butikker. Med Irma og Coops fokus på at inddrage medlemmerne og Irma udvalgets medlemmer, kan vi sammen både afprøve og synliggøre lokale initiativer, skabe nærhed og plads til engagement. 

Bettina Sørensen

Mit navn er Bettina, men de fleste kalder mig Betty. 

Min interesse for detailhandlen er livslang. Jeg har en naturlig nysgerrighed for nye tiltag/produkter i butikkerne og i Irma er der altid inspiration at hente, hvad enten jeg har planer om et hjemmelavet eller et hurtigt to-go-måltid.

Til dagligt spiser jeg overvejende vegetarisk, men får jeg lyst til en hakkebøf eller burger, så handler jeg altid Irmas danske økologiske kød, hvor jeg er sikker på, at der er fokus kvalitet og altafgørende for mit valg - dyrevelfærd.

Men der er jo andet end sundhed i hverdagen. For mig personligt, er det bedste tiltag i nyrere tid, at jeg kan scanne og betale for mine indkøb i Coop-app'en. Så går det lynhurtigt at handle, selvom der er travlt i butikken. De personlige tilbud i app'en er jeg også stor fan af. Og samtidig er de personlige relationer i butikken noget, jeg sætter stor pris på. Vi hilser altid på hinanden i min Irma. 

Som medlem af Irmas udvalg er mine planer at få lokale medlemmer og naboer, til at besøge “vores” Irma på Mozartsvej samt at få dem til at være mere arrangeret i butikken. Jeg vil elske at være med til at arrangere sociale events, og så vil jeg arbejde på at kommunikere bredt om alle de fordele vi som medlemmer har, fx optjening af bonus, personlige tilbud, spændende arrangementer samt at vi alle har en stemme i Coops store fællesskab. 

Birgitte Jepsen

Hej! Jeg hedder Birgitte Tornkvist Jepsen, bor i Snekkersten med hus, have, hunde, kat og høns. Jeg er anæstesilæge og har indtil nu arbejdet 40 fantastiske år i det danske og norske hospitalsvæsen, men er ved at nedtrappe mit arbejdsliv, så jeg kan få mere tid til at dyrke mine andre passioner.

Jeg elsker nemlig at lave mad og bruger gerne masser af timer i køkkenet. Har været på kokkeskole i Provence 2 gange, er medejer af et lille stenhus med tilhørende vinmark og oliventræer i Ligurien (er selvforsynende med økologisk vin og olivenolie), har et sommerhus på Læsø (hvor der er både jomfruhummere og sydesalt) - så jeg er omgivet af fantastiske råvarer, hvor jeg end opholder mig.

Nu glæder jeg mig til at være med til at gøre Irma mere synlig. Med endnu mere økologi, dyrevelfærd og flere danske produkter på hylderne, mere inspiration og fokus på sæsonens danske råvarer. 

De yngre forbrugere skal gøres opmærksomme på, at Irma er for alle, ikke kun os ældre madører. Her finder man masser af madglæde, inspiration og en ansvarlig tilgang til varerne. 

Irma skal være Coops frontløber i oplysningen om bæredygtighed og fremstillingen af gode fødevarer. Jeg håber, at min indsats kan være med til at øge opmærksomheden på Irmapigen og hvad hun står for.

Ps. Fik jeg fortalt, at min labrador hedder Noma...?

Christian Yde

Jeg hedder Christian Yde, jeg er 63 år og bor på Nørrebro. Jeg fik tildelt seniorpension i efteråret 2020 efter et langt arbejdsliv, hvor jeg primært har arbejdet indenfor servicebranchen med fokus på dels gode vaner og dels gode fødevarer. 

Nu udfører jeg frivilligt arbejde næsten på fuldtid, hvor det for mig handler om støtte og hjælp til de udsatte i vores samfund, så de kan få et ligeværdigt liv, gerne med en meningsfuld beskæftigelse.

Jeg går rigtig meget op i dyrevelfærd, økologi, bæredygtighed og madspild - vi kan ikke forsætte det giga-overforbrug vi racer afsted med i vor tid - jeg vil gerne være med til at aflevere en god bæredygtig jordklode til kommende generationer. Udtrykket med at vi kun har planeten til låns tænker jeg meget over, og når jeg låner noget, vil jeg gerne aflevere det tilbage i mindst lige så god stand, eller gerne bedre, end som jeg modtog det.

Jeg har valgt at blive en del af Irmas Medlemsudvalg, for at gøre mit til at Irma kan blive ved med at være en stor medspiller på fødevaremarkedet i Danmark. Vi ved alle at der er hård konkurrence om markedet, alt for mange forskellige aktører og flere og flere muligheder for online indkøb. 

Irmas butikker skal styrkes så de fremover kan tiltrække nye kundegrupper, vi skal arbejde på at få specielt de yngre handlende til at benytte sig af Irmas nærbutikker - uden at give afkald på de gode kvalitetsprodukter. 

Irmas Medlemsudvalg har tidligere gjort et stort stykke arbejde for at skabe grønne byrum i storbyen, dette arbejde vil jeg gerne udbrede til flere af Irmas butikker, så vi får mere biodiversitet tilbage i byerne.

Jeg vil også forsøge at påvirke både Irma og Coop til at hjælpe flere socialt udsatte personer tilbage på arbejdsmarkedet. Der findes mange mulige måder at gøre det, enten via fleksjob eller via ansættelse på socialt frikort.

Lad os sammen gøre Irmapigen til en stærk pige, der kan vise vejen frem!