-
Varm ovnen op til 200 grader.
-
Del julesalaten i fire, og skær det hårde hjerte bort.
-
Skyl timiankvistene i koldt vand, og nip bladene af.
-
Skær osten i små tern. Smelt smørret på en pande og fordel salaten her i. Hæld 2 spsk sukker og 1 dl æblemost ved af to omgange, krydr med salt og peber, og lad salaten karamellisere let (ca. 5 min på hver side).
-
Tag evt. julesalaten op, lad væsken koge helt ind og hæld den så over julesalaten.
-
Smør bunden i en tærteform med smør, strø en spsk. sukker og halvdelen af timianbladene over.
-
Fordel først julesalaten inkl. safter i formen, derefter gedeoste-ternene.
-
Rul fillodejen ud, så den passer med formens overflade. Pres dejen lidt ned i kanten. Bag tærten ca. 20 minutter.
-
Smelt imens sukkeret i en kasserolle med en smule vand. Træk gryden til side, når sukkeret karamelliserer let, og hæld eddiken i, så det smelter sammen til en smuk sirup.
-
Vend tærten ud, så salaten vender opad. Hæld siruppen over den lune tærte, drys med timianblade og server straks. Kilde: Krydderiet 3, 2004
-
Voila!