-
Vanillesirup: Kom sukker, vand og vanillestang i en lille gryde. Bring det i kog, skru ned, og lad siruppen simre ca. 5 minutter. Lad den køle af.
-
Blend siruppen, til vanillestangen er relativt findelt, og sigt den. Tag 1,25 dl fra til blommesirup. Opbevar resten i køleskabet i glas (god at dryppe på frugtgrøden eller den kraftige chokoladekage).
-
Kom udstenede blommer og vaniljesirup i en lille gryde. Bring det i kog, skru ned for varmen og lad koge ca. 4 minutter, til blommerne falder sammen. Lad blommerne køle lidt af, og bland dem så med eddiken.
-
Hæld blomme-eddikesiruppen gennem en fin sigte. Smag den til - når den er kold - med eddike og/eller sukkerlage og en knivspids salt, der fremhæver frugtsmagen. Kilde: Krydderiet 3, 2004
-
Færdigt arbejde.