Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Slut med skyllemiddel

Nu sælger Irma ikke længere skyllemiddel. Læs hvorfor, vi tager tager endnu et stort skridt mod en grønnere hverdag

Vi tager ansvar

I Irma tager vi ansvar for miljøet. Stop for salg af skyllemidler er et led i Irmas bestræbelser på at minimere brugen af skadelige stoffer i danskernes hverdag. 

"Vi ved, at vores kunder er mere bevidste om miljøet end gennemsnittet, og de forventer, at vi viser ansvarlighed, hvad vi historisk også har gjort i andre tilfælde", siger miljøchef hos Coop, Signe Frese. 

Andre eksempler de seneste år har været at fjerne klorin og varer med triclosan samt ikke at sælge pesticider. 

 

Intet skyllemiddel 

Skyllemiddel bruges til at få tøjet til at dufte og blødgøre det samt fjerne statisk elektricitet. Men det kan nemt undværes i de fleste hjem. Man kan i stedet tilsætte almindeligt husholdningseddike, når man vasker. Det gør også tøjet blødt og fjerner lugt. Eddiken bidrager nemlig til, at kalkrester fra vand og rester af vaskemidlet lettere kan skylles ud af tøjet. Dog fjerner eddiken ikke statisk elektricitet - men denne kan helt undgås ved for eksempel at vælge mere tøj med 100 % bomuld. 

Det er selvfølgelig op til den enkelte forbruger, om man kan leve med en smule statisk elektricitet mod at opnå bæredygtige fordele for miljø, mennesker og dyr.

 

I Irma er vi ikke i tvivl. Disse grunde giver svar nok til aldrig mere at bruge skyllemiddel: 

  • For mennesker: Irma vil ikke sælge skyllemiddel, da flere og flere mennesker lider af MCS (Multiple Chemical Sensitivity / Duft- og kemiklalieoverfølsomhed). Vi gør vores til, at disse mennesker ikke bliver syge af parfumerede dufte og kemikalier. 
  • For fiskene: Irma vil ikke sælge skyllemiddel, da det indeholder stoffer, der skader alger og fisk. 
  • For vandmiljøet:Hvis vi alle undlader skyllemiddel, sparer vi hvert år vandmiljøet for 3.000 tons miljøfremmende stoffer ifølge Miljøstyrelsen.
  • Fordi der er bedre alternativer: Skyllemiddel bruges blandt andet til at gøre tøjet blødere. Du kan i stedet blot bruge 3 spsk. eddike eller en kalktablet. 
  • Fordi de fleste klarer sig uden: Mange oplever, at skyllemiddel er unødvendigt. 53 % af danske husstande bruge aldrig skyllemiddel ifølge Grønt Indeks fra Coop Analyse. 

Andre har også læst...

Vask, Rengøring & Pleje

Irmas tusindfryd

Irmas Tusindfryd er en af de bredeste Svanemærkede serier på markedet med alt til husholdning og personlig pleje.

TUSINDFRYD
Mærkesager

Mærkninger

Læs om de forskellige mærker, som du kan finde i din Irma.

MÆRKNINGER
Mærkesager

Kvalitet og varesikkerhed

Det er afgørende for Irma, at forbrugerne kan være trygge ved de produkter, de køber i vores butikker.

Læs mere