-
Tænd ovnen på 1100 varmluft. Pisk æggehviderne med 1½ spsk. rørsukker, indtil de er luftige og let seje.
-
Fortsæt med at piske, mens resten af sukkeret langsomt tilsættes, og hviderne opnår marengskonsistens.
-
Læg 3 ark bagepapir på køkkenbordet. Tegn med blyant en cirkel på ca. 24 cm i diameter på hvert ark, brug fx en tallerken som skabelon.
-
Fordel marengsmassen inden for hver cirkel,
evt. med en sprøjtepose.
-
Bag de 3 marengsbunde i ovnen på hver
sin bageplade i ca. 1½ time.
-
Lad dem afkøle helt på bagepladen, før du flytter rundt på dem.
-
Tag isen ud af fryseren, ca. 15 minutter før den skal bruges. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad.
-
Læg en marengsbund på et fad, og fordel skefulde eller kugler af is oven på den.
-
Læg den næste marengsbund ovenpå, og fordel et nyt lag is herpå samt et lag friske bær.
-
Læg den sidste marengsbund på, og dekorér med striber af smeltet chokolade.
-
Sæt marengsislagkagen i fryseren i 2-3 timer. Pynt med bær ved servering.
-
Færdigt arbejde.