Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Krydderurterisotto med blommesalsa

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 45 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Krydderurte-risotto
  • Krydderurte-risotto
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g risottoris
  • 250 g risottoris
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk løg
  • 2 stk løg
  • {{ 75 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 75 g smør
  • {{ 10 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 12 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl kyllingebouillon
  • 10 - 12 dl kyllingebouillon
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl creme fraiche 38%
  • 1.5 dl creme fraiche 38%
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g parmesan
  • 100 g parmesan
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} krydderurter
  • 4 - 5 krydderurter
  • Blommesalsa
  • Blommesalsa
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g blommer
  • 500 g blommer
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk rød chili, udkernet og fint snittet
  • 1 stk rød chili, udkernet og fint snittet
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g cherrytomater
  • 250 g cherrytomater
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk kanel
  • 1 stk kanel
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk sherry vineddike
  • 2 spsk sherry vineddike
  • {{ 125 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g rørsukker
  • 125 g rørsukker
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 0.5 dl vand
  • flagesalt
  • flagesalt
  • friskkværnet sort peber
  • friskkværnet sort peber

Tilberedning

Skyl risene i koldt vand, og lad dem dryppe af. Hak løgene fint, og sauter dem klare i smør, uden de tager farve. Vend risene i. Kom kyllingebouillon i, til den står 3 cm over risene. Rør rundt, og kog dem, til de er lige akkurat møre (al dente). Husk at spæde med kyllingebouillon, efterhånden som det koger ind. Rør creme fraiche, parmesan og de groft skårne krydderurter i risene. Juster eventuelt konsistensen med resten af bouillonen. Risottoen skal være let cremet. Server med blommesalsa.

Skyl blommerne, flæk dem og udtag stenene. Del de halve blommer i to på langs. Halver tomaterne og kom alle ingredienserne i en gryde. Bring gryden langsomt i kog og lad det simre i 10 minutter. Smages til med salt og peber. Afkøl og stil evt. i køleskabet natten over.