-
Smelt smørret i en gryde ved svag varme.
-
Hæld den klarede del af smørret over i en skål, og kassér den hvide valle, som lægger sig i bunden af gryden.
-
Hold det klarede smør varmt.
-
Pisk æggeblommer, vand og eddike eller citronsaft sammen i en lille gryde.
-
Placér gryden over et vandbad, så der er lidt afstand til det kogende vand under den.
-
Pisk konstant, til æggeblandingen begynder at blive luftig og tykne en smule.
-
Tilsæt herefter det klarede smør i en tynd stråle under konstant piskning.
-
Justér evt. konsistensen med en smule koldt vand.
-
Smag til med salt og peber.
-
Tag saucen væk fra vandbadet, og hold den lun under et rent viskestykke.
-
Bring vand, eddike og lidt salt i kog i en gryde.
-
Slå forsigtigt æggene ud i hver sin kop.
-
Pisk i gryden med kogende vand, så der dannes en hvirvel.
-
Tag hurtigt piskeriset op af gryden, og hæld forsigtigt 1 æg ned i hvirvlen.
-
Lad det koge i ca. 3 minutter, indtil æggehviden er stivnet, men blommen satdig er flydende.
-
Vandet i gryden skal hele tiden holdes lige under koepunktet.
-
Løft ægget op med en hulske, og læg det i en skål med iskoldt vand i ca. 30 sekunder for at bremse kogningen.
-
Kog alle æggene på samme vis evt. 2 æg ad gangen.
-
Flæk dine Englich muffins ved at prikke med en gaffel hele vejen rundt, og steg dem i smør på en pande i ca. 2 minutter på hver side.
-
Steg spinat i lidt smør i 1-2 minutter, til den falder let sammen.
-
Krydr med salt og peber.
-
Læg ½ muffin på hver tallerken, og top den med spinat, pocheret æg, hollandaise og skinke.
-
Læg den anden del af brødet ved.
-
Færdigt arbejde.