-
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Mas vaniljekorn og sukker sammen på et skærebræt.
-
Læg vaniljebælgene og perlebyg i en gryde, og dæk det med vand.
Kog det herefter i ca. 20 minutter, indtil perlebyggen er mør.
-
Lad perlebyggen dryppe af i en sigte.
Tag vaniljebælgene op, og kassér dem.
-
Rør vaniljesukker og salt i perlebyggen, og sæt det på køl.
-
Skold mandlerne i kogende vand og smut dem derefter, husk at gemme en hel smuttet mandel.
Hak resten af mandlerne groft (gem lidt til pynt).
-
Vend den afkølede perlebyg med de hakkede mandler og flormelisen.
-
Så skal der piskes!
Brug en elpisker til at skumme fløden (skal ikke blive til smør).
-
Vend forsigtigt flødeskummen i perlebyggen med en dejskraber, så får du en let og luftig dessert.
-
Skræl appelsinen, og skær den herefter i små tern.
Lun kirsebærsaucen i en gryde, og vend appelsinternene i.
-
Anret bygalamanden i en stor passende serveringsskål, gem herefter den hele mandel et sted nede i skålen.
Server de sidste grovhakkede mandler og kirsebærappelsinsaucen i 2 seperate skåle.
-
Voila!