-
Tænd ovnen på 200 grader.
-
Skræl rodfrugter, og skær tynde riller 2/3 ned i dem.
-
Smelt smørret i en gryde.
-
Rør salt og peber i, og tag gryden af varmen.
-
Fordel grøntsagerne på en bageplade med bagepapir (eller i et ovnfast fad), og pensl dem med smørret.
-
Drys med timian, og bag dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er gyldne og møre.
-
Pil og skær skalotteløg i tynde skiver.
-
Skyl og hak persille.
-
Riv skallen af citronen, og pres saften.
-
Hak hasselnødder groft.
-
Vend skalotteløg med persille, citronskal og -saft, hasselnødder, lidt olivenolie, parmesan, salt og peber.
-
Anret de hasselbagte rodfrugter på et fad, og top med nøddedrys.
-
Færdigt arbejde.