Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Lun øllebrød med vaniljeis

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 15 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • krydret øllebrød
  • krydret øllebrød
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g rugbrød uden kerner
  • 250 g rugbrød uden kerner
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 4 dl vand
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvidtøl
  • 2 dl hvidtøl
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk muscovadosukker
  • 2 spsk muscovadosukker
  • vanilleis
  • vanilleis
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk økologisk citron
  • 1 stk økologisk citron

Tilberedning

Bræk rugbrødet i mindre stykker, og kom i en gryde. Hæld vandet over, og lad brødet stå og trække i en time.

Lad øllebrøden simre under ret hyppig omrøring, til brødet er kogt helt ud. Pisk det godt igennem. Kom øl og sukker heri og lad herligheden simre sammen i 6-8 minutter under omrøring. Tilføj eventuelt mere vand. Øllebrøden stivner nemlig, når den bliver kold.

Servér lun med en skefuld kold vaniljeis og et drys revet citronskal og selvfølgelig den gode kaffe.