-
Bræk hel kanel i mindre stykker, og lad kanelstykkerne trække i piskefløden i en beholder med tætsluttende låg natten over i køleskabet.
-
Hak 175 g chokolade fint, og læg det i en skål.
-
Smelt chokoladen over et vandbad.
-
Tag skålen væk fra vandbadet, og lad den stå lunt.
-
Bring kanelfløde og glukosesirup i kog i en gryde.
-
Hæld langsomt og gradvist ½ af den varme kanelfløde igennem en sigte over den hakkede chokolade.
-
Rør med en gummidejskraber med små runde og hurtige bevægelser i midten af chokoladen, til den får en elastik og glansfuld kerne.
-
Denne elastiske konsistens skal du bevare, indtil ganachen er færdig.
-
Tilsæt endnu ½ af kanelfløden, og rør.
-
Tilsæt resten af kanelfløden.
-
Når massen er 35-40 grader, tilsætter du smørret.
-
Gør blandingen færdig ved at bruge en stavblender til at forfine ganachen.
-
Fordel straks derefter ganachen i 2 engangssprøjteposer.
-
Lige før ganachen begynder at sætte sig, skal du sprøjte trøflerne ud på en plade beklædt med bagepapir.
-
Husk, at trøflen også skal overtrækkes med chokoladen, så den skal ikke være for stor.
-
Lad trøflerne stå og krystallisere i mindst 6 timer et køligt sted (ikke køleskabet)
-
Gør et fad med kakaopulver klar.
-
Træk en gummihandske på hånden, dyp 1 trøffel ad gangen i den tempererede chokolade, og før den over i kakaopulveret.
-
Lad den ligge lidt, før den vendes rundt.
-
Fortsæt, til alle trøfler er overtrukket og rullet i kakao.
-
Opbevar dem køligt i en lukket beholder.
-
Voila!