Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Havreknas med chokolade og rosiner

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 35 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Havreknas
  • Havreknas
  • {{ 150 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g havregryn
  • 150 g havregryn
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g sukker
  • 50 g sukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk hvedemel
  • 1 spsk hvedemel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} knsp bagepulver
  • 1 knsp bagepulver
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 100 g smør
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æggeblomme
  • 1 æggeblomme
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g mørk chokolade 70%
  • 200 g mørk chokolade 70%
  • rosiner
  • rosiner

Tilberedning

Sæt ovnen på 200 grader. Beklæd en bradepande med bagepapir. Bland havregryn, sukker, hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Skær smørret i tern og vend i. Rør rundt, og få dejen til at samle sig. Kom æggeblommen i, og rør rundt til en ensartet dej. Form dejen som en kugle, og læg på bagepapiret. Pres den flad og firkantet, ca. 1 cm tyk. Bages sprød og gylden midt i ovnen i ca. 16 minutter. Tag ud, skær i mundrette firkanter, og afkøl helt. Spred kagerne ud over hele pladen. Smelt chokoladen i mikroovn eller over helt svag varme. Kom lidt chokolade på hver rude, og pynt straks med rosiner. Du kan også vælge at dyppe kagerne i chokoladen og tage dem op med en gaffel og stivne ved stuetemperatur. Opbevares køligt i lufttæt boks.