Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Limfjordsmuslinger i økologisk øl med urter, dild og persille

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 25 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg blåmuslinger
  • 1.5 kg blåmuslinger
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} gulerødder
  • 2 gulerødder
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} porre
  • 1 porre
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} skalotteløg
  • 2 skalotteløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} sk knoldselleri
  • 1 sk knoldselleri
  • olie
  • olie
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk økologisk Thy pilsner
  • 2 stk økologisk Thy pilsner
  • hakket dild
  • hakket dild
  • hakket persille
  • hakket persille

Tilberedning

Skyl muslinger og smid dem ud, der er skadede eller ikke lukker.

Skær urterne i strimler og sauter i en gryde i lidt olie. Tilsæt de ordnede muslinger og vend godt rundt. Hæld øl over og varm op. Lad muslingerne dampe, ikke koge, under jævnlig omrøring, indtil muslingerne åbner sig.

Server i en dyb tallerken og drys med hakkede krydderurter.



Tjek på muslingen
Muslinger skal renses og kontrolleres nøje, før de kommer i gryden og bliver til spiselige lækkerier.

En frisk musling er lukket. Hvis den ikke er lukket, skal du banke den let ned i køkkenbordet. Hvis den lukker sig, er den frisk. Men hvis den ikke lukker sig, skal den smides ud. Defekte muslinger, hvor skallen f.eks. er skadet, skal også smides ud.

Når muslinger dampes eller koges, åbner de sig.