Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Grønkålsgratin med vesterhavsost

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 45 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g friske grønkålsblade
  • 300 g friske grønkålsblade
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} løg
  • 1 løg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æble
  • 1 æble
  • smør
  • smør
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} store æg
  • 4 store æg
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 2 dl piskefløde
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl mælk
  • 2 dl mælk
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g vesterhavsost
  • 100 g vesterhavsost

Tilberedning

Sæt ovnen på 200 grader. Smør en stor gratinform eller to mindre. Rib kålbladene og hak dem groft. Hak løg og æble i mindre stykker og svits i smør på en pande. Tag op og svits nu kålen kort i to omgange. Den skal blot lige falde lidt sammen. Fordel kål, æble og løg i formen og krydr med salt og peber. Rør æg, fløde og mælk sammen og fordel over det grønne. Riv osten groft og drys over. Bag gratinen indtil osten er gylden. Begynd at kigge efter 20 minutter. Server lun.