Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Krydderiets julekage

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 3 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Julekage grunddej
  • Julekage grunddej
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 200 g smør
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sukker
  • 2 dl sukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl mandler
  • 1 dl mandler
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk sirup
  • 2 spsk sirup
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvedemel
  • 5 dl hvedemel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk bagepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • Hjertekager med kanel og sukker
  • Hjertekager med kanel og sukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} portion grunddej
  • 1 portion grunddej
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk kanel
  • 1 tsk kanel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk sukker
  • 1 spsk sukker
  • Runde kager med vanilje
  • Runde kager med vanilje
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} portion grunddej
  • 1 portion grunddej
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk vaniljesukker med rørsukker
  • 1 spsk vaniljesukker med rørsukker
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk kardemomme
  • 1.5 tsk kardemomme
  • Skårne kager med appelsin og hasselnødder
  • Skårne kager med appelsin og hasselnødder
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} portion grunddej
  • 1 portion grunddej
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} økologisk appelsin
  • 1 økologisk appelsin
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk hasselnøddekerner
  • 3 spsk hasselnøddekerner

Tilberedning

Rør smør og sukker sammen i en skål.

Blend mandlerne til mel og vend med smør og sukker.

Vend dejen med sirup. Bland hvedemel med bagepulver i en skål. Vend med resten af dejen og ælt dejen sammen til en kugle.

Pak i film og sæt i køleskab i 2 timer.
Sæt varmluftsovnen på 175 grader.

Tag dejen ud og skær den lige over i to lige store dele. Du skal bruge den halve dej til at lave hjerter. 

Der bliver jo en del dej tilovers på køkkenbordet, når hjerterne er stanset ud. Den dej bruger vi selvfølgelig til resten af kagerne.

Rul dejen ud på et let meldrysset bord.
Det er en god idé at lægge bagepapir på dejen, imens du ruller. Så holder den bedre sammen.

Rul dejen, indtil den er ca. 4 mm tyk. Brug en hjertekageform og form hjerter.

Læg dem på bagepapir og drys med lidt kanelsukker. Bag, indtil de er gyldne. 

Kig efter 7 minutter.

 

Tag resterende dej op fra bordet og ælt hurtigt sammen med resten af dejen. Del i to dele.

Rul den ene del til en pølse, diameter cirka som en femkrone. Rul i vaniljesukker blandet med kardemomme. Skær i 4 mm tykke skiver og læg på bagepapir.

Bag dem gyldne. Kig efter 7 minutter.

Ælt den sidste dej med revet appelsinskal fra en halv appelsin. Del i to dele og rul til pølser.

Læg pølserne med store mellemrum på bagepapir. 

Læg ikke på bradepande endnu. 

Tryk dejen flad til to stænger. Rul dejen, indtil stængerne er ca. 8 cm brede og ca. 4 mm tykke.

Lad papiret glide over på en bradepande. Drys hakkede hasselnødder herpå og pres let.

Bag stængerne gyldne. Kig efter 8-9 minutter. Tag ud og lad dem afkøle lidt, men ikke helt. 

Skær i skiver og lad afkøle helt, før du fjerner dem fra papiret.