-
Rør smør og sukker sammen i en skål.
-
Blend mandlerne til mel og vend med smør og sukker.
-
Vend dejen med sirup. Bland hvedemel med bagepulver i en skål. Vend med resten af dejen og ælt dejen sammen til en kugle.
-
Pak i film og sæt i køleskab i 2 timer.Sæt varmluftsovnen på 175 grader.
-
Tag dejen ud og skær den lige over i to lige store dele. Du skal bruge den halve dej til at lave hjerter.
-
Der bliver jo en del dej tilovers på køkkenbordet, når hjerterne er stanset ud. Den dej bruger vi selvfølgelig til resten af kagerne.
-
Rul dejen ud på et let meldrysset bord. Det er en god idé at lægge bagepapir på dejen, imens du ruller. Så holder den bedre sammen.
-
Rul dejen, indtil den er ca. 4 mm tyk. Brug en hjertekageform og form hjerter.
-
Læg dem på bagepapir og drys med lidt kanelsukker. Bag, indtil de er gyldne. Kig efter 7 minutter.
-
Tag resterende dej op fra bordet og ælt hurtigt sammen med resten af dejen. Del i to dele.
-
Rul den ene del til en pølse, diameter cirka som en femkrone. Rul i vaniljesukker blandet med kardemomme. Skær i 4 mm tykke skiver og læg på bagepapir. Bag dem gyldne. Kig efter 7 minutter.
-
Ælt den sidste dej med revet appelsinskal fra en halv appelsin. Del i to dele og rul til pølser.
-
Læg pølserne med store mellemrum på bagepapir. Læg ikke på bradepande endnu.
-
Tryk dejen flad til to stænger. Rul dejen, indtil stængerne er ca. 8 cm brede og ca. 4 mm tykke.
-
Lad papiret glide over på en bradepande. Drys hakkede hasselnødder herpå og pres let.
-
Bag stængerne gyldne. Kig efter 8-9 minutter. Tag ud og lad dem afkøle lidt, men ikke helt.
-
Skær i skiver og lad afkøle helt, før du fjerner dem fra papiret.
-
Voila!