Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Grøn aspargessalat med bøf og hjemmelavet bearnaisesauce

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk skalotteløg
  • 2 stk skalotteløg
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stilke frisk estragon
  • 2 stilke frisk estragon
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk hvide peberkorn
  • 6 stk hvide peberkorn
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk hvidvinseddike
  • 3 spsk hvidvinseddike
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 1 dl vand
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g usaltet smør
  • 200 g usaltet smør
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æggeblommer
  • 3 stk æggeblommer
  • salt og friskkværnet peber
  • salt og friskkværnet peber
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk citron
  • 1 stk citron
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk bøffer
  • 4 stk bøffer
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g grønne asparges
  • 500 g grønne asparges

Tilberedning

Pil løgene og hak dem. Kom i en gryde med estragon, peber, eddike og vand. Lad blandingen koge, til væsken er nærmest kogt væk. Der skal være 2 spiseskefulde væde tilbage. Tag straks gryden fra varmen. Hæld løgene gennem en sigte ned i en skål, der kan tåle varme. Smelt smørret i en gryde. Sæt en gryde med vand over til vandbad. Kom æggeblommerne ned i skålenmed eddiken. Pisk sammen med piskeris. Placer skålen over vandbadet. Pisk i æggene hele tiden. Pisk til æggemassen skummer godt. Når konsistensen tykner, skal du begynde med små dryp af smeltet smør. Pisk det smeltede smør i æggecremen i en helt tynd stråle. Pisk hele tiden. Fjern gryden med vand fra komfuret. Smag saucen til med salt og peber og friskhakket estragon. Og måske lidt citronsaft. Steg bøfferne i smør. Sæt en gryde med letsaltet vand over. Skær den nederste trevlede ende af aspargesene og skær dem i tynde bånd fra begge sider. Behold den inderste del af aspargesene lidt tykkere. Kom de tykkere stykker asparges i vandet. Lad simre et halvt minut. Kom båndene i vandet og tag det hele op med det samme. Afdryp. Server de nystegte bøffer med asparges og bearnaisesauce.