-
Pil løgene og hak dem. Kom i en gryde med estragon, peber, eddike og vand.
-
Lad blandingen koge, til væsken er nærmest kogt væk. Der skal være 2 spiseskefulde væde tilbage.
-
Tag straks gryden fra varmen.
-
Hæld løgene gennem en sigte ned i en skål, der kan tåle varme.
-
Smelt smørret i en gryde.
-
Sæt en gryde med vand over til vandbad.
-
Kom æggeblommerne ned i skålen med eddiken. Pisk sammen med piskeris. Placer skålen over vandbadet. Pisk i æggene hele tiden. Pisk til æggemassen skummer godt.
-
Når konsistensen tykner, skal du begynde med små dryp af smeltet smør. Pisk det smeltede smør i æggecremen i en helt tynd stråle. Pisk hele tiden.
-
Fjern gryden med vand fra komfuret.
-
Smag saucen til med salt og peber og friskhakket estragon. Og måske lidt citronsaft.
-
Steg bøfferne i smør.
-
Sæt en gryde med letsaltet vand over.
-
Skær den nederste trevlede ende af aspargesene og skær dem i tynde bånd fra begge sider. Behold den inderste del af aspargesene lidt tykkere.
-
Kom de tykkere stykker asparges i vandet. Lad simre et halvt minut. Kom båndene i vandet og tag det hele op med det samme. Afdryp.
-
Server de nystegte bøffer med asparges og bearnaisesauce.
-
Færdigt arbejde.