-
Skær kødet i 4-5 cm store tern. Kom olie, citron, harissa, revet hvidløg og salt i en skål og vend kødet i.
-
Skær løg i både og sæt dem på spid skiftevis med kødet. Lad kødet trække et par timer i køleskab.
-
Tag det ud 1 time før det skal steges. Sæt ovnen på grill, gerne med både over- og undervarme.
-
Grill spydene ca. et kvarter til kødet er godt brunet. Vend ofte. Drys spydene med koriander og persille ved servering.
-
Afdryp kikærterne og skyl dem i koldt vand. Skær tomater og appelsiner i meget tynde skiver. Hak løget fint. Kom ingredienserne i en skål og vend med olie og mynte. Smag til med salt.
-
Skær aubergine og tomat i 2 cm store tern og kom i en gryde. Riv hvidløg ned i gryden. Rør olie og tomat-koncentrat ned i gryden.
-
Tilsæt persille, koriander og spidskommen. Vend godt rundt og lad simre under låg i 30 min. Sluk for varmen, lad køle af og smag til med salt.
-
Voila!