Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Lammespyd

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Lammespyd
  • Lammespyd
  • {{ 900 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g lammekølle
  • 900 g lammekølle
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olie
  • 4 spsk olie
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk citronsaft
  • 2 spsk citronsaft
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk Harissa (chilipasta)
  • 1 tsk Harissa (chilipasta)
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 2 fed hvidløg
  • salt
  • salt
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk løg
  • 1 stk løg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk rødløg
  • 1 stk rødløg
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk koriander
  • 2 spsk koriander
  • persille
  • persille
  • Brød
  • Brød
  • Kikærtesalat
  • Kikærtesalat
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} ds kikærter
  • 3 ds kikærter
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g tomater
  • 250 g tomater
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk appelsiner
  • 2 stk appelsiner
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk rødløg
  • 1 stk rødløg
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olie
  • 3 spsk olie
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk mynte
  • 2 spsk mynte
  • salt
  • salt
  • Auberginesalat
  • Auberginesalat
  • {{ 600 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g auberginer
  • 600 g auberginer
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g tomater
  • 300 g tomater
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 3 fed hvidløg
  • {{ 0.75 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl olivenolie
  • 0.75 dl olivenolie
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk tomatkoncentrat
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl persille
  • 1 dl persille
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl koriander
  • 0.5 dl koriander
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk spidskommen
  • 2 tsk spidskommen

Tilberedning

Skær kødet i 4-5 cm store tern. Kom olie, citron, harissa, revet hvidløg og salt i en skål og vend kødet i. Skær løg i både og sæt dem på spid skiftevis med kødet. Lad kødet trække et par timer i køleskab.

Tag det ud 1 time før det skal steges. Sæt ovnen på grill, gerne med både over- og undervarme. Grill spydene ca. et kvarter til kødet er godt brunet. Vend ofte. Drys spydene med koriander og persille ved servering. Afdryp kikærterne og skyl dem i koldt vand. Skær tomater og appelsiner i meget tynde skiver. Hak løget fint. Kom ingredienserne i en skål og vend med olie og mynte. Smag til med salt. Skær aubergine og tomat i 2 cm store tern og kom i en gryde. Riv hvidløg ned i gryden. Rør olie og tomat-koncentrat ned i gryden. Tilsæt persille, koriander og spidskommen. Vend godt rundt og lad simre under låg i 30 min. Sluk for varmen, lad køle af og smag til med salt.