-
Rens muslingerne i koldt vand, og tjek om de er levende. Er muslingerne åbne, bankes de let mod bordpladen. Lukker de sig ikke, skal de kasseres.
-
Skær pølsen i mindre stykker.
-
Skær forårsløg, fennikel, gulerod og hvidløg i mindre stykker. Husk at gemme lidt forårsløg og fennikel til pynt til sidst.
-
Varm olien op i en stor, bred gryde direkte på gløderne på grillen og svits pølsen gylden. Vær hurtig på hænderne for nu går det stærkt!
-
Kom grøntsager i gryden sammen med timian og rør rundt et par gange.
-
Når grøntsagerne er blevet blanke, tilsættes muslingerne. Vend grundigt et par gange igen. Så er det øl i og låg på gryden. Muslingerne skal dampes i 3-4 minutter, til de har åbnet sig. Hvis de ikke har åbnet sig, skal de sorteres fra.
-
Ryst gryden efter 2 min, så alle muslingerne kommer i kontakt med den gode lage.
-
Sigt muslingekraften fra ned i en mindre gryde. Kog den op med fløde. Kog muslingesaucen 5-7 min til den har en cremet konsistens.
-
Hak persillen groft, tilsæt til saucen sammen med toppe fra forårsløg og fint hakket fennikel. Smag til med salt, peber og måske lidt mere øl eller et skvæt citron.
-
Hæld den varme sauce over muslingerne, ryst gryden igen og server dem med godt brød og salat eller helt klassisk med sprøde fritter.
-
Færdigt arbejde.