Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Muslinger på grill med chorizo

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 15 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg blåmuslinger
  • 1.5 kg blåmuslinger
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g chorizo
  • 100 g chorizo
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bdt forårsløg
  • 1 bdt forårsløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fennikel
  • 1 fennikel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} gulerod
  • 1 gulerod
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} hvidløgsfed
  • 2 hvidløgsfed
  • olie
  • olie
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bdt timian
  • 1 bdt timian
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvedeøl
  • 3 dl hvedeøl
  • eller anden lys, sødmefuld øl
  • eller anden lys, sødmefuld øl
  • piskefløde
  • piskefløde
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bdt persille
  • 1 bdt persille

Tilberedning

Rens muslingerne i koldt vand, og tjek om de er levende. Er muslingerne åbne, bankes de let mod bordpladen. Lukker de sig ikke, skal de kasseres. Skær pølsen i mindre stykker. Skær forårsløg, fennikel, gulerod og hvidløg i mindre stykker.

Husk at gemme lidt forårsløg og fennikel til pynt til sidst. Varm olien op i en stor, bred gryde direkte på gløderne på grillen og svits pølsen gylden. Vær hurtig på hænderne for nu går det stærkt!


Kom grøntsager i gryden sammen med timian og rør rundt et par gange. Når grøntsagerne er blevet blanke, tilsættes muslingerne. Vend grundigt et par gange igen. Så er det øl i og låg på gryden. Muslingerne skal dampes i 3-4 minutter, til de har åbnet sig. Hvis de ikke har åbnet sig, skal de sorteres fra. Ryst gryden efter 2 min, så alle muslingerne kommer i kontakt med den gode lage. Sigt muslingekraften fra ned i en mindre gryde. Kog den op med fløde. Kog muslingesaucen 5-7 min til den har en cremet konsistens. Hak persillen groft, tilsæt til saucen sammen med toppe fra forårsløg og fint hakket fennikel. Smag til med salt, peber og måske lidt mere øl eller et skvæt citron. Hæld den varme sauce over muslingerne, ryst gryden igen og server dem med godt brød og salat eller helt klassisk med sprøde fritter.