Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Stegt bornholmerhane med nye kartofler, koriandersmør og agurkesalat

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk Bornholmsk unghane
  • 1 stk Bornholmsk unghane
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk agurk
  • 1 stk agurk
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk forårsløg
  • 2 stk forårsløg
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk sukker
  • 1 spsk sukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg nye kartofler
  • 1 kg nye kartofler
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 50 g smør
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk koriander
  • 3 - 4 spsk koriander

Tilberedning

Sæt ovnen på 185 grader. Læg bornholmerhanen i en lille bradepande, og drys med salt og peber. Sæt i ovnen. Beregn en stegetid på ca. 70 minutter pr kg.

Skær agurken i mindre stave og forårsløgene i tynde skiver. Rør citronsaft sammen med sukker og salt. Vend agurk og forårsløg i, og lad stå.

Kog kartoflerne, pil dem eventuelt. Rør smør med koriander.

Skær det meste af brysterne fra bornholmerhanen, de skal bruges i morgen. Skær resten af hanen i mindre stykker. Server kødet med agurkesalaten og de varme kartofler, hvor smørret får lov at smelte ned over.

Kilde: Krydderiet 2, 2005