-
Sæt ovnen på 225 grader.
-
Læg kyllingen i en ildfast form og drys med salt og peber. Steg kyllingen midt i ovnen i ca. 1 time.
-
For at se om kyllingen er færdigstegt, kan du prøve at dreje lidt på det yderste af lårbenet. Hvis benet ligesom løsner sig fra kødet, er den gennemstegt. Hvis ikke, giv den 10-15 minutter mere.
-
Kog kartoflerne.
-
Del grøntsagerne i mindre stykker og kog i letsaltet vand i cirka. 3 minutter. Afdryp.
-
Smelt smør i en mindre gryde.
-
Pisk æggeblommer, vand og eddike sammen i en skål. Bliv ved med at piske let, imens du hælder lidt smør ned til æggene. Bliv ved indtil alt smør er i skålen med æggene.
-
Hæld nu blandingen op i gryden, sæt på varmen og rør indtil saucen tykner. Den skal ikke koge.
-
Smag til med salt og peber og en anelse revet hvidløg. Juster konsistensen med vand.
-
Kom olien i en mindre gryde og varm op. Kom de tørre urter i og friter sprøde.
-
Tag op med en hulsi og læg til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
-
Dybsteg nu sennepsfrø indtil de begynder at poppe. Tag op med en si eller hæld olien gennem en sigte. Afdryp.
-
Bland sennepskorn og grønt og drys over retten ved servering.
-
Færdigt arbejde.