-
Tænd ovnen på 150 grader.
-
Rens anden for indmad.
-
Pil løg, og skær det i kvarter.
-
Skær æbler i grove tern.
-
Gnid anden med salt ind- og udvendigt.
-
Fyld den med løg, æbler, svesker, abrikoser og 2 kviste rosmarin, og luk den med en kødnål.
-
Læg anden med brystsiden opad på en bagerist med en bradepande under.
-
Hæld lidt vand i bradepanden, og steg anden i ovnen i ca. 2½ time.
-
Dryp den med lidt af stegeskyen undervejs, så den ikke bliver tør.
-
Læg den sidste rosmarinkvist oven på anden, og skru ovnen op på 200 grader.
-
Steg anden i yderligere 20 minutter - tænd evt. for ovnens grillfunktion de sidste 5 minutter for at få skindet sprødt.
-
Saften skal være klar, når du stikker en gaffel ind ved andelåret.
-
Lad anden trække i 20 minutter.
-
Sigt stegeskyen fra bradepanden over i en glasskål.
-
Lad skyen stå lidt, og fjern så det fedtlag, som samler sig øverst.
-
Opvarm smør i en lille gryde.
-
Pisk melet i.
-
Pisk varm andesky i, 1½ dl ad gangen.
-
Kog saucen i 7-8 minutter.
-
Tilsæt fløde, og smag til med salt, peber og evt. 1 tsk. af andefedtet.
-
Justér farven på saucen med saucekulør.
-
Smag til med lidt appelsinsaft og evt. lidt rødvin
-
Partér andestegen i 8 stykker, og servér dem med lunet rødkål, sauce og brunede kartofler.
-
Færdigt arbejde.