-
Forvarm ovnen til ca 200 grader varmluft. Hæld olien fra artiskokhjerterne og vend dem i parmasanen. Fordel på den ene side af bagepladen med mandlerne.
-
Skræl den søde kartoffel og skær ud i store tynde både og placer på den anden side af bagepladen. Tilsæt olie, røget paprika, salt og timian på kartoffelbådene.
-
Sæt bagepladen ind i ovnen i 15-20 min indtil det er gyldent og sprødt.
-
Imens laves vinaigretten. Bland olie, citronskal, citronsaft (evt. lit æbleeddike), sennep, honning, salt og peber til en ensartet, lysegul masse.
-
Pluk/klip 2/3 af trio salaten i passende bidder og fordel udover en tallerken. Dryp vinaigretten over.
-
Når artiskokkerne/mandlerne ser gyldne og sprøde ud, tages disse ud for at køle et øjeblik (kartoffelbådene kan sagtens blive lidt mere i ovnen for mere sprødhed).
-
Kom artiskokhjerterne, mandlerne, lidt citronsaft samt den sidste del af trio salaten i en food processor/blender, og blend til en fast puree. Smag til med lidt salt og peber undervejs.
-
Anret tallerkenen som på billederne, eller som du ønsker.
-
Færdigt arbejde.