-
Tænd ovnen på 200°. Pluk grønkål fra stilkene, og del den i grove stykker.
-
Skyl og slyng grønkålen, og vend den med olie, salt og peber i en skål. Kram kålen let i hænderne.
-
Fordel grønkål på en bageplade med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 15 minutter, til den er sprød, men ikke for mørk.
-
Skræl rodfrugter, og skær dem i mindre tern. Hak mandler groft. Riv skallen af citronen.
-
Steg rodfrugternelet møre i olie på en pande i 5-6 minutter.
-
Tag dem af varmen, og vend dem med
mandler, citronsaft, citronskal, salt og peber.
-
Skær hver tærtedej i 6 stykker, så du får i alt 12 stykker dej.
-
Fordel rodfrugterne oven på dejstykkerne, og fold kanterne let op omkring rodfrugtfyldet.
-
Bag tærterne i ovnen ved 200° i 15-18 minutter, til fyldet er gyldent.
-
Anret tærterne på et stort fad, og top med sprøde grønkålschips. Riv rigeligt med Vesterhavsost over.
-
Voila!