Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Thanksgiving kalkun

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 4 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} hel kalkun
  • 1 hel kalkun
  • Salt og peber
  • Salt og peber
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk rosmarin
  • 1 spsk rosmarin
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl tør sherry
  • 2 dl tør sherry
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl olivenolie
  • 1 dl olivenolie
  • {{ 0.75 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} l kyllingefond
  • 0.75 l kyllingefond
  • Brødbudding
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} porrer
  • 2 porrer
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk bladselleri
  • 4 stk bladselleri
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æbler
  • 4 æbler
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl valnødder
  • 2 dl valnødder
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk timian
  • 1 tsk timian
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk persille
  • 2 spsk persille
  • {{ 400 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g lyst brød
  • 400 g lyst brød
  • salt
  • salt
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æg
  • 2 æg
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl tør sherry
  • 2 dl tør sherry

Tilberedning

En hel kalkun på bordet er festlig mad. I USA er den utænkelig at undvære på bordet til thanksgiving-middagen og der findes utallige opskrifter på den. Vi har valgt denne velsmagende og enkle tilberedning.

Kalkunen tørres godt indvendig og ses efter for fjerposer og andet uvedkommende. Smør den med en blanding af olie, sherry, salt og rosmarin.

Forvarm ovnen til 250 grader og steg kalkunen med brystet nedad i 20 minutter til ryggen er gylden. Tag bradepanden ud og vend fuglen. Dæmp varmen til 160 grader.

Hæld 4-5 dl bouillon i bradepanden når varmen er dalet lidt, ellers fordamper den. Lad nu kalkunen stege i 3 – 3½ time, dryp den jævnlig med skyen, og spæd med bouillon hvis bradepanden er ved at koge tør.

Imens laves brødbuddingen: Gør grønsagerne og æbler i stand og svits dem i olivenolie til de er møre. Bland nu med det smuldrede brød, hakkede valnødder, hakket persille, krydderier, sherry og æggene. Fyld buddingen i en ovnfast skål og bag den sammen med kalkunen de sidste 35 minutter.

Kalkunen er færdig når kødsaften fra brystet er klar og lårene løsner sig. Lad den færdige kalkun hvile i mindst 10 minutter.

Ønsker man lidt sovs koges bradepanden af, skyen hældes i en gryde og jævnes med lidt maizena rørt ud i koldt vand. Skær nu lårene fra kalkunen og del dem, skær brysterne fra skroget og skær dem i skrå skiver.

Serveres sammen med brødbuddingen, eventuelt waldorffsalat, stegte kartofler og kompot af tranebær.