-
Kalkunen tørres godt indvendig og ses efter for fjerposer og andet uvedkommende. Smør den med en blanding af olie, sherry, salt og rosmarin.
-
Forvarm ovnen til 250 grader og steg kalkunen med brystet nedad i 20 minutter til ryggen er gylden. Tag bradepanden ud og vend fuglen. Dæmp varmen til 160 grader.
-
Hæld 4-5 dl bouillon i bradepanden når varmen er dalet lidt, ellers fordamper den. Lad nu kalkunen stege i 3 – 3½ time, dryp den jævnlig med skyen, og spæd med bouillon hvis bradepanden er ved at koge tør.
-
Imens laves brødbuddingen: Gør grønsagerne og æbler i stand og svits dem i olivenolie til de er møre. Bland nu med det smuldrede brød, hakkede valnødder, hakket persille, krydderier, sherry og æggene. Fyld buddingen i en ovnfast skål og bag den sammen med kalkunen de sidste 35 minutter.
-
Kalkunen er færdig når kødsaften fra brystet er klar og lårene løsner sig. Lad den færdige kalkun hvile i mindst 10 minutter.
-
Ønsker man lidt sovs koges bradepanden af, skyen hældes i en gryde og jævnes med lidt maizena rørt ud i koldt vand. Skær nu lårene fra kalkunen og del dem, skær brysterne fra skroget og skær dem i skrå skiver.
-
Serveres sammen med brødbuddingen, eventuelt waldorffsalat, stegte kartofler og kompot af tranebær.
-
Så er der serveret!