Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Citronmåne

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
8 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 200 g smør
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g sukker
  • 200 g sukker
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g marcipan
  • 100 g marcipan
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æg
  • 5 æg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} citron
  • 1 citron
  • {{ 150 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hvedemel
  • 150 g hvedemel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk bagepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • smør og rasp til formen
  • smør og rasp til formen
  • Glasur:
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk citronsaft
  • 1 spsk citronsaft
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl flormelis
  • 3 - 4 dl flormelis
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} citron
  • 1 citron

Tilberedning

Sæt ovnen på 175 grader. Skær smør i mindre stykker og kom i en skål. Kom sukker i og pisk sammen med elpisker. Riv marcipanen og pisk den i. Pisk nu et æg i ad gangen. Ingen panik, hvis det ligesom skiller lidt. Det samler sig igen. Riv citronskallen fint i dejen. Und­ gå at få noget af den hvide hinde med, den er bitter. Bland mel og bagepulver i en skål og vend i dejen. Smør en ildfast form på 24 centimeter i diameter og drys med rasp. Kom dejen i formen og glat den ud. Bag midt i ovnen i 40 minutter. tag ud og afkøl helt. tag ud af formen og læg på fad. Kom citronsaft i en skål, og rør flormelis heri, indtil der opnås en tyk og fin glasur. Pynt kagen med glasur og reven citronskal. Lad stivne, del i to halve og server.