Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Bagt laks på gulerodsbund

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 600 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g Irmas hverdag gulerødder
  • 600 g Irmas hverdag gulerødder
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk Irmas frosne laksesteaks
  • 4 stk Irmas frosne laksesteaks
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk økologisk citron
  • 1 stk økologisk citron
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 1 dl vand
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk tørret estragon
  • 2 tsk tørret estragon
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk sennep
  • 1 spsk sennep
  • {{ 25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 25 g smør
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} ps Irmas hverdag tagliatelle fra køl
  • 1 ps Irmas hverdag tagliatelle fra køl
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl Irmas hverdag sorte oliven
  • 1 dl Irmas hverdag sorte oliven

Tilberedning

Sæt ovnen på 200 grader. Skræl gulerødder og skær i stave. Smør en ildfast form og kom gulerødder heri. Læg laksestykker på. Riv skal fra halvdelen af citronen ned i en skål. Pres saft fra en halv citron heri. Rør vand, estragon og sennep i. Hæld væden over det hele. Del smørret i fire skiver og læg på laksen. Drys salt og peber over det hele og sæt formen i ovnen. Bag retten i 20 minutter. Evt. 5 minutter mere, hvis fisken ikke er gylden, eller gulerødderne ikke er helt møre. Drys oliven over retten, lige når den kommer ud. Kog pastaen efter anvisning og server til laksen. Sæt resten af citronen på bordet, så kan man lige kan dryppe lidt mere syrlighed over retten.