Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Sommerkylling med knassalat

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 5 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Sommerkylling med Knassalat
  • Sommerkylling med Knassalat
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} hel kylling
  • 1 hel kylling
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 3 fed hvidløg
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk rapsolie
  • 2 spsk rapsolie
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g sukkerærter
  • 100 g sukkerærter
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk gulerødder
  • 2 stk gulerødder
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk hvidkål
  • 0.5 stk hvidkål
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk snackpeber
  • 2 stk snackpeber
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk citrongræs
  • 2 stk citrongræs
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} knold ingefær
  • 1 knold ingefær
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk lime
  • 2 stk lime
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk fiskesauce
  • 1 spsk fiskesauce
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} chiliflager
  • 0.5 - 1 chiliflager

Tilberedning

Dup kyllingen med et stykke køkkenrulle, klip den op i ryggen og bred den ud på en bageplade som en sommerfugl. Gnid kyllingen med 2 fed hvidløg og pensl med rapsolie. Sæt den i en kold ovn, tænd ovnen på 200 grader og steg sommerkyllingen i 60 minutter.

Hæld sukkerærterne over med kogende vand og lad dem trække i 30 sekunder. Skyl dem i iskoldt vand. Skræl gulerødderne og rens og skyl alle grøntsagerne.

Snit alle grøntsagerne i fine lange tynde strimler. Skær det nederste af citrongræs og hak dem fint. Skræl ingefæren og skær den i tynde strimler. Pres saften af en lime og rør den med fiskesauce og ½-1 hakket hvidløg. Smag dressingen til med chiliflager. Vend salaten med dressingen og server den knasende friske salat til sommerkyllingen med limebåde.

Opskrift fra De 5 Gaarde