-
Udblød Ingrid ærterne i 10-12 timer på køl.
-
Dræn de udblødte Ingrid ærter, og kog dem i 25-30 minutter i letsaltet frisk vand.
-
Lad dem dryppe af, og steg dem derefter i smør på en pande i 4-5 minutter.
-
Pil og hak hvidløg.
-
Riv skallen af citronen.
-
Hak krydderurter, og bland dem med de smørristede ingrid ærter.
-
Smag til med salt og citronsaft.
-
Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove stykker.
-
Kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 minutter.
-
Hæld vandet fra, men gem lidt af det. Blend rodfrugterne med lidt af kogevandet, creme fraiche, olie, citronsaft, sennep, salt og peber.
-
Snit spidskål helt fint.
-
Drys med lidt salt, og kram kålen let.
-
Vend kålen med lidt eddike og olivenolie.
-
Læg en stor skefuld pink rodfrugtcreme i bunden af hver tallerken, og top med spidskålssalat og smørristede Ingrid ærter.
-
Top med feta i grove stykker og lidt flere krydderurter.
-
Byd brød til.
-
Så er der serveret!