Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Svampecitronmayonnaise

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 45 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æggeblommer
  • 2 æggeblommer
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk hvidvinseddike
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} knsp salt
  • 1 knsp salt
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vindruekerneolie
  • 1 dl vindruekerneolie
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk tørrede karl johan svampe
  • 1 spsk tørrede karl johan svampe
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} økologisk citron
  • 1 økologisk citron

Tilberedning

Rør din egen mayonnaise: Tag æggeblommer ud af køleskabet 30 minutter før de skal bruges, så æggeblommer og olie har samme temperatur. Kom æggeblommer, eddike og salt i en lille skål, og pisk det hele sammen med en elpisker på lav hastighed. Dryp lidt af olien i skålen, imens der piskes i blandingen. Fortsæt nu med olie i en tynd stråle, imens der piskes. Når blandingen begynder at ligne mayonnaise, hældes mere og mere olie i. Pisk mayonnaisen lys og tyk.

Knus svampene til pulver i en morter eller hak dem helt fint. Vend i mayonnaisen sammen med fintrevet citronskal - start med skal fra en halv citron. Rør nu saft fra den halve citron i. Lad stå i køleskab i 30 minutter eller et par timer for at lade svampens smag udvikle sig. Smag til med salt, peber, citron og server.

Fantastisk velsmagende mayonnaise til alt fra hjemmelavede pommes frites til stegt kylling eller til grøn salat.