Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Sandkage med lemon curd og hindbær

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Smør og sukker til formen
  • Smør og sukker til formen
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g sukker
  • 250 g sukker
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 250 g smør
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æg
  • 4 æg
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hvedemel
  • 250 g hvedemel
  • Topping:
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 3 dl piskefløde
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl lemon curd
  • 1 dl lemon curd
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bk hindbær
  • 1 bk hindbær

Tilberedning

Sæt ovnen på 175 grader.

Smør en rugbrøds- eller sandkageform med smør og sukker.

Kom sukker og stuetempereret smør i en skål og pisk sammen. Pisk et æg i ad gangen.

Bland mel og bagepulver sammen i en skål. Sigt melet ned i skålen og vend rundt til en ensartet dej. Kom dejen i formen og glat ud.

Bag kagen midt i ovnen i 1 time. Tag ud og afkøl helt på en rist.

Pisk fløden til skum og fordel på kagen. Kom lidt lemon curd ud over fløden, brug to små skeer. Server resten af curden til kagen.

Dekorer med hindbær og server.

Tip: I stedet for selv at bage sandkagen, kan du købe en færdigbagt. Fx er Irmas italiensk citronkage virkelig god til formålet. Hvis I ikke er så mange, kan du lægge en skive sandkage på hver tallerken og toppe med flødeskum, lemon curd og hindbær.