Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Urmælk

En ny type mælk kun i Irma

Økologisk Urmælk fra Thise

Den nye økologiske urmælk fra Thise er produceret af mælk fra jerseykøer og indeholder proteinet beta-casein A2 og minder derfor meget om den mælk, som urokserne producerede for 5.000-10.000 år siden.

Mælkens A2A2-egenskaber findes også i mælk fra får, geder, bøfler og i modermælk, men forskellen mellem Urmælk og anden jerseymælk kan hverken ses, lugtes eller smages.

Et bud på mælkens historie

Nogle forskere har den opfattelse, at A1-mælken er opstået ved en mutation; måske for flere tusinde år siden. Hvis det er tilfældet, kan A2A2-mælken være den oprindelige mælketype, som blev produceret af ”Uroksen” – den moderne malkekos forgænger.

Uroksen producerede ”Urmælk” – ligesom vores udvalgte jerseykøer.

IRMA NYHED

En nyhed i Irma

Irma er den første kæde i Danmark som fører Urmælk med A2A2 indhold. Men hvad er forskellen egentlig på A1 og A2? 

  • Ca. 35 pct. af proteinerne i mælk er beta-casein. Proteinet findes i tre genetiske varianter – også kendt som A1, A2 og B2.
  • A2 beta-casein adskiller sig fra de andre varianter ved ikke at udløse et særligt bioaktivt peptid, når proteinet nedbrydes i fordøjelseskanalen. Peptidet fra A1 kaldes også BCM7.
  • Det er netop dannelsen af BCM7, som forskere mener kan være problematisk i forhold til at fremme en række sygdomme som diabetes, hjertesygdomme og autisme. Der mangler dog stadig undersøgelser, der endeligt kan slå fast, om mælk fra A1-køer fremmer sygdommene. Hypotesen er omvendt heller ikke afkræftet.
  • Størstedelen af den mælk, der drikkes i den vestlige verden, er A1-mælk. Det er dog muligt at teste mælken og opdrætte malkekvæg, der udelukkende producerer A2-mælk.
  • Kvægracer med et højt niveau af A2 er køer af racen Guernseys, men også Jersey-køer producerer mælk med et højt indhold af A2. Det er netop ko racen Jersey, som Thise har stor erfaring med.

 

Vi sætter mælken på hylderne mandag d. 05/12-16 og du kan altid finde den i din lokale Irma.

 

irmapigen

Irma og de gode mejerihistorier

Mejeri

Mejeriprodukter i verdensklasse

I 2002 drømte et ægtepar på Lolland om at lave nogle af verdens bedste oste. i dag finder du resultatet i din Irma.

Læs mere her
Mejeri

Frisk mælk

Jerseymælken har simpelthen andre grundlæggende kvaliteter end mælken fra det sortbrogede kvæg.

MÆLKEN I IRMA
Mejeri

Ostebordet er dækket

Vi har udvalgt alle vores oste med omhu. Og vi er stolte over at præsentere dig for vores udvalg af lækre oste i alverdens former og farver.

DET GODE OSTEBORD
Mejeri

Irmahønen og ægget

Irma har snart udfaset de sidste buræg af sine egne varer. Det er i tråd med en lang tradition for æg af høj kvalitet.

ÆG AF HØJ KVALITET